Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Kunstiakadeemia kuulutas välja kunstiteose konkursi

Eesti Kunstiakadeemia kuulutas välja uue õppehoone avaliku ruumi kunstiteose tellimise konkursi. Uus õppehoone rajatakse Kotzebue 1/Põhja pst 7 tänavate ristumiskohta ja selle valmimisaeg on prognoositud 2018. kevad-suveks.

Ideekonkursiga otsitakse lahendust, mis tähistaks Eesti Kunstiakadeemia kohalolu avalikus linnaruumis ning oleks kantud kooli identiteedist ja missioonist olla avatud ja ühiskonnaga aktiivset dialoogi pidav institutsioon.

Teose meedium on vaba: see võib olla nii tasapinnaline teos kui ka mahuline, interaktiivne teos, valgusinstallatsioon või siseruumidesse pakutava teose puhul ka heliinstallatsioon. Teost võib mõtestada nii lõpetatud tervikuna kui ka kontseptuaalselt avatuna ja järgnevate sekkumiste või tulevikus lisanduvate teoste läbi edasist edasiarendamist võimaldavana.

Teos võib paikneda vabalt valitud asukohas EKA Kotzebue 1/Põhja pst 7 hoones, krundil või sellega piirnevas avalikus linnaruumis Põhja puiestee ääres, EKA õppehoone ja trammitee trassi vahel. Kavandi esitamisel tuleb valitud asukohta põhjendada. Eesti Kunstiakadeemia eelistab lahendust, mis suhestub avaliku ruumiga. Siseruumide (koridorid, fuajeed) seinapinnad peavad jääma vabaks hindamiste, tudengitööde ja ajutiste näituste tarbeks.

Konkursi žüriisse kuuluvad Eesti Kunstiakadeemia rektor, tellija esindaja Mart Kalm (žürii esimees), hoone arhitektide esindaja Koit Ojaliiv  KUU Arhitektidest, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu poolt määratuna Ingrid Ruudi ja Triin Ojari, Eesti Kunstnike Liidu poolt määratuna Vano Allsalu ja Indrek Köster ning hääleõiguseta eksperdina Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ameti juhataja asetäitja, linna peaarhitekt Endrik Mänd. 

Konkursi võitjale tasutakse kunstiteose teostamise eest 65 000 €.  Võidusumma sisaldab autoritasusid, kõiki teose valmistamise, transpordi ning paigaldamisega seonduvaid kulusid.  Teise koha preemia suurus on 1500 € ja kolmanda koha saaja preemia suurus 750 €.

Osalemistaotluse ja kavandi esitamise tähtaeg on 8. jaanuaril 2018. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785