Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. oktoober 2017

Sakret: Eesti tsemenditarbimine ei ulatu veel 2007. aasta tasemeni

Kaspars Pacēvičs.
Autor: Sakret
Tsemenditarbimine jääb Eestis endiselt alla rekordilisele 2007. aasta tasemele, kuid elaniku kohta mõõdetuna ületab see Läti, Leedu ja Soome tarbimise, ütles ehitusmaterjalitootja Sakret tegevjuht Kaspars Pacēvičs.

„Euroopa tsemenditootjate esindusorganisatsiooni CEMBUREAU andmetel kasutati Eestis 2007. aastal 490 kg tsementi elaniku kohta, samas kui Soomes oli see näitaja 387 kg. Eelmisel aastal oli tsemenditarbimine Eestis 330 kg elaniku kohta, mis on parim tulemus alates 2009. aastast, ning tänavu on oodata kasvu jätku,“ ütles Järvamaal Mäos kuivsegusid tootva Sakreti tegevjuht Pacēvičs ning tema sõnul kinnitab seda arengut ka tsemenditootja Cemex. Aastal 2015 oli Eestis tarbimine 292, Soomes 290, Leedus 249 ning Lätis 188 kg elaniku kohta.

„Eesti ehitussektori väljavaade on tänavu positiivne ning Sakreti üheksa kuu müük kasvas aastaarvestuses 13 protsenti, mis ületab 2017. aastaks prognoositavat kuivsegude turukasvu,“ ütles Pacēvičs ettevõtte teatel.

Enamus Sakreti toodangust kasutatakse Eesti ehitussektoris ning 7 protsenti toodangust läheb ekspordiks, peamiselt Põhjamaadesse. Tehase tootmisvõimsus on ligi 150 000 tonni kuivsegusid aastas. Kogu tootevalik on sertifitseeritud ning kannab CE-tähist. Ettevõttes on praegu 30 töötajat. Aastal 2007 oli Sakreti tehas seni suurim Läti tööstusinvesteering Eestis.

Sakret on rahvusvaheline frantsiisibränd ning maailma suurim kuivsegude tootja, millel on maailmas üle 60 tehase, neist 30 Euroopas. Ettevõte alustas Eestis müüki jaanuaris 2005 ja juulis 2007 hakkas Mäos tööle Eesti üks suurimaid kuivsegude tehaseid. Lisaks tootmisele on Sakretil Mäos tootearenduse labor.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785