Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Porto Franco betoonitööd teevad NOBE ja Kontek Int

Porto Franco ehitusplats augustis 2017.
Foto: Andras Kralla
Tallinna südamesse rajatav äri- ja vabaajakeskus Porto Franco sõlmis NOBE ja Kontek Int AS konsortsiumiga lepingu arendusprojekti kolme maa-aluse korruse ning viie maapealse korruse projekteerimise ja betoonitööde teostamiseks. Tööde kogumahu maksumus on ligi 31 miljonit eurot.

Porto Franco juhatuse liikme Rauno Tederi sõnul on keskuse maa-alused ettevalmistavad ehitustööd lõppemas ning sügisel minnakse edasi keskuse põhikonstruktsioonide rajamisega. “Igale arendusele on väga tähtsaks hetkeks, kui konstruktsioonidega hakatakse maa seest ülespoole tulema. Ehitustöödega on plaanis algust teha käesoleva aasta septembrikuu jooksul. Betoonitöödega alustamine annab sõnumi, et Tallinna suurima vabaajakeskuse rajamisega minnakse täiskäigul edasi. Meie soov on kasutada ära oma unikaalne asukoht, anda Tallinna merealale uus nägu,” ütles Rauno Teder.

„Koostöö algus Porto Franco arenduse juures on meie jaoks olulise tähendusega – hindame kõrgelt Porto Franco juhtide usaldust meie ettevõtte kompetentsile ja võimekusele. Samuti on see tähelepanuväärne tunnustus NOBE projekteerimismeeskonnale, kelle välja pakutud nutika projekteerimislahenduse abil suutsime pakkuda arendajale efektiivse, kuid kulusäästliku lahenduse,“ ütles NOBE juhatuse esimees Mait Rõõmusaar.

NOBE ja Kontek Int AS teostatavate projekteerimis- ja betoonitööde mahuks on ligikaudu 77 000 m³. Ehitustegevus saab alguse käesoleva aasta septembris.

Porto Franco kinnisvaraarendus avab Tallinna kesklinna merele, olles pealinna ainus mereäärne ettevõtlus- ja vabaajaveetmise piirkond. Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ning uues mitmefunktsioonilises linnakvaralis on pinda enam kui 150,000 m2.

NOBE ehk Nordecon Betoon OÜ on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. Alates aprillist 2017 kasutab ettevõte kaubamärki NOBE. NOBE annab tööd ligi 155 inimesele.

Kontek Int AS on aastal 1992 asutatud ning betoonitöid tegev ettevõte, mis on spetsialiseerunud just suuremahuliste ehitusprojektide elluviimisele. Ettevõte annab tööd ligi 100 betooniala spetsialistile.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785