Sõõrumaa arendus pahandab linnaelanikke

Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa plaan ehitada Tammsaare ärikeskuse kõrvale uus büroohoone on kohalikud elanikud tagajalgadele ajanud, kirjutab Äripäev.

Seda põhjusel, et kõrge hoone kerkiks muinsuskaitseobjekti ette ja miljööväärtusliku ala kõrvale, mis kohalike hinnangul kahandaks märkimisväärselt nende alade väärtust.

Muinsuskaitseobjektide ümber ehitades tuleb jälgida, et uued hooned ei varjutaks vaadet kaitse all olevatele objektidele. Sõõrumaa firmale ESS Kinnisvara kuuluval kinnistul aadressil Järve tänav 34a, kuhu uut büroohoonet kavandatakse, asub muinsuskaitse all olev Tondi sõjaväelinnaku staabihoone.

Sõõrumaa krundile planeeritava büroohoone puhul ei ole muinsuskaitse all oleva hoone varjamise oht oluline tegur. Kui aga 2000. aastate alguses tahtis Kaamos Kinnisvara AS ehitada Tammsaare Ärikeskuse suuremana kui ta praegu on, ei andnud linn neile selleks luba.

Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd selgitas, et detailplaneeringut tehes öeldi neile, et nad ei tohi ehitada praeguse Tammsaare Ärikeskuse ees olevale alale, kus praegu asub parkla, sama kõrget hoonet kui ärikeskuse majad, kuna see varjanuks vaadet vana sõjaväestaabi hoonele.

Sama põhjus Sõõrumaa kinnistule ei kehti, kuigi hoone kerkiks sõjaväe hoonele vähemalt sama lähedale. Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialist Diana Haapsal kinnitas, et Sõõrumaa detailplaneeringule on seatud muinsuskaitselased eritingimused, mis kehtivad viis aastat ja mis on topelt kooskõlastatud. Nii kaua, kuni tingimustest kinni peetakse, krundile ehitamisega probleeme pole.

Loe täispikkuses artiklit Äripäevast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed