Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ehitab Lottemaani kergliiklustee

Foto: Lottemaa.ee
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas toetada projekte „Kergliiklustee Pärnu kesklinna ja Lottemaa ühendamiseks (Pärnu osa)“ ja „Haapsalu mnt kergliiklustee“.

Kergliiklustee Pärnu kesklinna ja Lottemaa ühendamiseks Pärnu osa on 9 km pikkune tee, mis kulgeb kesklinna sillast linnatänavaid pidi Pärnu ja Tahkuranna valla piirile Via Baltica ääres. Sealt edasi plaanib Tahkuranna vald ehitada kergliiklustee kuni Lottemaani. Tahkuranna vallal on hetkel käsil ettevalmistustööd ja loodetavasti valmib antud osa teest 2019.aastal. Kergliiklustee Pärnu linna piires valmib 2018. aasta sügisel. Erinevatel lõikudel on plaanis teha erinevaid töid: rekonstrueeritakse olemasolevat kergliiklusteed, tagatakse ohutud peale- ja mahasõidud, markeeritakse ning osaliselt ehitatakse välja uus tee koos valgustusega. Projekti kogumaksumus on 1 443 642 eurot, sellest EL toetus 1 168 944 ja linnaeelarvest 274 698 eurot.

Haapsalu maanteel rekonstrueeritakse olemasolevat kergliiklusteed Siimu sillast kuni Audru valla piirini ja paigaldatakse valgustus. 1,5-kilomeetrine tee valmib käesoleva aasta lõpuks. Projekti kogumaksumus on 366 646 eurot, sellest EL toetus 264 913 eurot ja linnaeelarvest 101 733 eurot.

Vajalikud riigihanked on läbi viidud ning lepingud sõlmitud. Teede ehitamiseks on sõlmitud lepingud aktsiaseltsiga TREF Nord, omanikujärelevalvet teeb OÜ Toomtsentrum. Tööd algavad lähiajal.

Projektidega viiakse ellu Pärnu linna arengukavas aastani 2025 seatud eesmärki: Pärnu linn on kaetud kergliiklusteede võrgustikuga ja ühendatud ühtseks tervikuks maakonda viivate kergliiklusteedega.

Projekte toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785