Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaano Vinki aeg Nordeconi eesotsas sai ümber

Jaano Vink hiljuti valminud Lutheri ärimaja katuseterrassil.
Foto: Julia-Maria Linna
Eile,31. juulil, lõppesid 15 aastat Nordeconi juhtinud Jaano Vinki volitused ettevõtte juhatuse esimehena. Vink teavitas ettevõtte nõukogu veebruaris, et ei soovi pärast lepingu lõppemist juuli lõpus ettevõtte juhina jätkata.

Nordeconi renoveeritud Lutheri Ärimaja näol on tegu eripärase arendusega ajaloolise hoonega, mille rekonstrueerimisega kaasnes rida keerulisi ehituslikke küsimusi. Hoone ehituslugu kuulda ja seda oma silmaga uudistada saab 9. augustil toimuval seminaril "Lutheri vabriku masinasaalist moodsaks ärimajaks." 

Pane ennast kirja SIIN.

"Oleme koos meeskonnaga kõik need aastad püüdnud tegutseda sisukalt, heas usus ning väärikalt, seda nii parematel kui ka halvematel aegadel ning ma väga loodan, et see on ka enamasti õnnestunud. Ühiselt veedetud hetked läbi aastate sisendavad veendumust, et Eesti ettevõtluses on koostööd ning lugupidamist partneritesse palju enam, kui võetakse vaevaks rääkida," kirjutas Vink koostööpartneritele saadetud lahkumiskirjas.

Alates 2002. aastast Nordeconi juhtinud Vink lahkus ettevõttest omal soovil. „Viisteist aastat Nordeconi juhina on olnud äärmiselt haarav ning väljakutseid pakkuv teekond, kuid ühel hetkel tuleb olla aus nii enda kui oma meeskonna vastu ning anda teatepulk üle, et areng jätkuks,“ vahendas veebruaris saadetud pressiteade Vinki sõnu. „Olen alati arvanud, et juhi vahetus peab toimuma ajal, mil ettevõte toimib hästi ja täna võib öelda, et see hetk on käes.“

Vink kinnitas veebruarikuus Äripäevale antud intervjuus, et edasisi plaane tal veel ei ole ja edasist tegevust suunab pooleteiseaastane konkurentsipiirang. "Ükskõik,mida ma mõtlen -- sinna on veel poolteist aastat aega," lausus Vink, lisades, et ei tea ühtegi ehitusfirmat, kus ta tööd teha tahaks.

„Ega ma töötuks jää – mul on müürsepa ja monteerija paberid keskkooli ajast juba käes. Käsi tsemendiseks ei pelga ka teha, kui seda peaks vaja minema,“ lausus Vink. 

Nordeconi nõukogu esimees Toomas Luman on meedias öelnud, et eelistab uue juhi kerkimist ettevõtte meeskonnast. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785