Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Embachil valmis Lasita maja uus tootmishoone

Lasita juht Kaido Maisvee
Foto: Väinu Rozental
Eesti ühe suurima puitaiamajade eksportija, Lasita Maja AS uue tootmishoone ehitus Tartu maakonnas jõudis lõpule ning ehitaja on tööd üle andnud. Tegemist on ühe suurima Lõuna - Eesti tööstushoone ehitusega sel aastal, mille projekteerijaks ja ehitajaks on Embach Ehitus.

Valmis on uus tootmishoone ning nii vana kui ka uus tootmishoone on tänaseks omavahel ühendatud. Lasita tootmine ja tehase töö on toimunud kogu ehitusetöö vältel. Järgnevate kuude jooksul toimub täisvõimsusel töö käivitamine kogu tootmishoones. 

Lasita Maja AS juhatuse esimehe Kaido Maisvee sõnul alustas ettevõte tootmishoone ehitust eelmise aasta sügisel eesmärgiga kahekordistada Lasita tänane tootmisvõimsus ning luua juurde ligemale 50 uut töökohta piirkonnas.

Maisvee sõnul on uue tootmishoone investeeringu mootoriks kasvav ekspordimaht, juba täna ekspordib ettevõte 98% oma kogutoodangust.

“Tartu maakonnas oleme tegutsenud juba 20 aastat ning võime öelda, et see on soodne piirkond puitmajade tootmiseks. Lasita Maja kasutab kodumaist toorainet  ning meil on väljaõppinud kohalikud meistrid,” lisas Maisvee, lisades, et plaanitud juurdeehitus annab võimaluse suurendada puitmajade ekspordimahtu Lääne Euroopasse, eelkõige Suurbritanniasse ja Itaaliasse, kus nõudlus Eestimaiste puitmajade vastu on kasvanud.

Kaido Maisvee sõnul on tootmishoone ehituse mahuks 8546 m2 lisanduvat tootmispinda Tartu lähistel. Ehituse ajal oli tagatud tehase olemasolev tootmisvõimsus, mis eeldas nõudlikku projektijuhtimist ehitaja poolt.

Ehitusettevõtte Embach Ehitus juhi Andres Salusaare sõnul valmis ehitus planeeritud graafikus ning edukalt õnnestus ka vana ja uue tootmishoone ühendamine ilma tehase igapäevast tööd häirimata.

Tootmishoone kinnistu omaniku Colonna esindaja Triinu Reinoldi sõnul on olulise tootmishoone laiendus ja Lasita Maja investeering Lõuna- Eesti piirkonda tervitatav ning Colonnal on hea meel toetada Lasita Maja kui pikaajalist koostööpartnerit nende arengu jägmise etapi realiseerimisel.

Lasita Maja AS on üks Eesti suuremaid puidust aiamajade tootjaid, kes annab tööd 250-le inimesele Eestis.

Loe ka Lasita maja müüdi hollandlastele

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785