Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltic palkab viis tehnilist eksperti

Foto: Rail Baltic
Kolme Balti riigi ühisettevõte RB RAIL AS otsib tehnilisi eksperte, kes hakkavad toetama Rail Balticu projekti arendustööd. Praegu otsitakse BIM-koordinaatorit, ruumilise planeerimise spetsialisti, ühte raudteesildade vaneminseneri ning kahte raudteesildade nooreminseneri.

BIM-koordinaatori esmane vastutus saab olema Rail Balticu projekti BIM-süsteemi rakendamise protsessi loomine ja juhtimine, ruumilise planeerimise spetsialist hakkab aga vastutama sidepidamise eest tehnilise meeskonnaga ning ka raudtee projekteerimise ja ehitamise tehniliste tingimuste haldamise eest. Peale selle on ruumilise planeerimise spetsialisti ülesanneteks ka ruumilise planeerimise protsessi haldamine, nõustamine vastavuse küsimustes ning lubade omandamine ja haldamine.

Raudteesildade vaneminseneril hakkab olema juhtiv tehniline roll, mis hõlmab nii konventsionaalset kui ka uuenduslikku tüüpi sillaprojektide planeerimist, analüüsi, disaini ja üksikasjalikku kirjeldust. Raudteesildade nooreminsenerid hakkavad toetama projekti tehnikaalase tegevuse elluviimist tihedas koostöös tehnilise juhi ja projektijuhtidega ning ühtlasi pakkuma administratiivset ja tehnilist tuge, sealhulgas abi hankedokumentatsiooniga.

„Kogenud tehnilisi eksperte, eriti BIM-alaste teadmistega, on raske leida, kuid siiski on äärmiselt oluline kaasata tõelisi valdkonna spetsialiste, et oleks võimalik projekti teostada kooskõlas parimate rahvusvaheliste tavadega. Selle nimel edendame Rail Balticu projekti aktiivselt väljapaistvate raudteespetsialistide seas kui kõige erilisemat viimase aja projekti, milles kaasa lüüa, arvestades selle keerulise sidusrühmade maatriksit ja koostalitlusvõime väljakutseteid," ütles Kaspars Rokens, RB RAIL ASi tegevjuht.

Rohkem teavet ning igaametikoha kohustuste ja nõuete põhjalikud kirjeldused leiab projekti ametlikult kodulehelt. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785