Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palmako siseneb Norra turule oma esindusega

Palmako tootmine Tartumaal Kavastus.
Foto: Palmako
Palmako asutas Norras tütarettevõtte Palmako Norge AS, millega loodetakse senisest veelgi jõulisemalt oma toodetega Norra turule siseneda ning kasvatada käivet Skandinaavia suunal.

14. septembril kohtuvad mõjukamad Eesti ehitusmaterjalide tootjad konverentsil „Materjalitootjate äriplaan 2018- kuidas pääseda piiri taha?”.

Konverentsi fookus on tänavu ekspordil ja kuulame, millised on võimalused ja kellel on eelised pääsemaks piiri taha enda tooteid ja teenuseid pakkuma. 

Pane ennast kirja SIIN.

Uus ettevõte on järjekordne samm Palmako müügiorganisatsiooni strateegilise arenguplaani elluviimisest, mis peaks tagama efektiivsuse ettevõtte müügi- ja klienditeeninduse protsessides, teatas ettevõte.

"Norra ei ole Palmako jaoks täiesti uus ja tundmatu turg. Oma tooteid on sinna distribuutorite kaudu müüdud juba aastaid ja just senine kogemus andis kindlust siseneda Norra turule jõulisemalt ja otse, oma tütarettevõtte – Palmako Norge AS kaudu. Palmako tootevalik on lai, sinna kuuluvad kõikvõimalikud puidust tooted aeda – aiamajad, paviljonid, laste mängumajad, autovarjualused, tööriistakuurid, aiamööbel, aiapiirded, lillepotid, terrassilauad. Lisaks toodetakse Palmakos ümarfreesitud ja süvaimmutatud puidust aiaposte ja teisi süvaimmutatud puittooteid, liimpuitu, valmiselementidest tehasemaju elumajadeks ning küttegraanuleid. Üle 95% toodangust eksporditakse, peamiselt Euroopasse," seisab pressiteates.

Ligi aasta tagasi avas ettevõte oma esinduse Rootsis – Palmako AB, kellega uus Norra esindus saab kasutada ühist vaheladu.

„Meie eesmärgiks on märkimisväärselt kasvatada ettevõtte käivet Skandinaavia suunal. Viimastel aastatel oleme kõvasti panustanud ka tootearendusse ning meil on sinna turule pakkuda nii mõndagi uut ja põnevat, näiteks Palmako Modular Garden moodulaia kontseptsioon. Just oma tütarettevõtte kaudu loodame senist tegevust efektiivistada ning lisada uut jõudu, et kogu meie suur tootevalik kõikides tootekategooriates saaks Norra turul edukalt ja silmapaistvalt esindatud“, kommenteeris tütarettevõtte loomist Norras juhatuse liige Timo Hermlin.

Palmako Norge AS-i etteotsa asub Yngve Sommer, kel oma varasema ameti tõttu RKC AS juhina on hea ülevaade Palmako ärimudelist ja toodetest. „Toetudes Yngve Sommeri varasemale kogemusele on Norra tütarettevõtte esimeseks väljakutseks läbi lühikese tarneahela tagada DIY kettide kiire ja paindlik teenindus“, lisas Timo Hermlin.

AS Palmako kuulub Eesti suurimasse puidu- ja metsatööstuskontserni Lemeks Grupp, mille tegevusalad hõlmavad kogu puidu väärindamise protsessi, metsa majandamisest ja puidu varumisest selle esmase töötlemiseni saeveskites ning lõpptoodete valmistamise ja turustamiseni. Lemeks Gruppi kuulub 29 tütar- ja sidusettevõtet, tütarettevõtete konsolideeritud käive ulatus 2016. aastal 115 miljoni euroni, sellele lisandub 48 mln euro suurune sidusettevõtete käive. Kogu Grupis antakse tööd rohkem kui  850-le inimesele nii Eestis, Lätis, Prantsusmaal, Suurbritannias, Rootsis kui nüüd ka Norras.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785