27. juuni 2017

Kalamajas valmib ehitusloata büroohoone

Valgevase 13 loata ehitustööd
Autor: kinnisvarauudised.ee
Tallinnas Kalamaja asumis toimub aadressil Valgevase 13 juba nädalaid vilgas tootmishoone ümberehitus, kuigi Tallinna linnaplaneerimise amet ei ole väljastanud ehitusluba.

Ümberehituse ja 33protsendilise laiendamise tulemusel peaks tootmishoonest saama büroohoone. Loata ehituse tõttu ootab ärimehi nüüd kopsakas trahv, vahendas Äripäev Ärilehte. Trahvi suurus võib ulatuda 32 000 euroni.

Kuigi Tallinna linnaplaneerimise amet alustas järelevalvemenetlust ja väärteomenetluse algatas ka Tallinna munitsipaalpolitsei amet, oli hoone juures veel eilegi näha ehitusmeeste toimetamist.

Kinnistusraamatu järgi kuulub Valgevase 13 kinnistu alates mullu juunist OÜ-le Merkest, mille omanik on Mihkel Kõrgmaa. Ettevõtte juhatusse kuuluvad Mait Kõrgmaa ja Mihkel Kõrgmaa. Ehitusloa taotlus esitati linnaplaneerimise ametile 6. juunil ja menetlus on praegu pooleli.

Merkest kirjutas oma viimases aastaaruandes, et nende põhitegevus oli Vabriku 6 ja Valgevase 13 remont ja ruumide äripinnana väljaüürimine. 2016. aasta 30. juunil lõppenud majandusaastal lõpetati kahe hoone põhjalik remont ja alustati Valgevase 13 hoone renoveerimisega. Ettevõtte käive oli aruande järgi ligi 140 000 eurot ja ärikasum 122 000 eurot.

2015. aasta suvel kehtima hakanud ehitusseadustik lubab hooneid teatud juhtudel ja mahus ka ehitusloata laiendada. Samas on ehitisregistri andmetel  Valgevase 13 hoone puhul tegu mitte kinnisvara, vaid vallasvaraga, mida Tallinnas esineb praegu üsna harva.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785