15. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Ülemiste ehitab Tele2-le uue peakontori

Autor: Mainor Ülemiste AS
Tele2 sõlmis Mainor Ülemistega lepingu, mille tulemusena kolib telekomiettevõte 2018. aasta sügisel oma Tallinna peakontori Jõe tänavalt Ülemiste City linnakus valmivasse uude ärihoonesse.

Tele2 juhi Argo Virkebau sõnul vajab kasvav ettevõte avaramat ja kaasaegsemat pinda. “Ülemiste City on Eesti moodsaim tehnoloogialinnak, kus on juba praegu koos 330 sarnase valdkonna ning maailmavaatega ettevõtet, millest paljud on Tele2 kliendid ja koostööpartnerid,” rääkis Virkebau pressiteate vahendusel.

Virkebau sõnul on teine oluline uue peakontori rajamise põhjus Ülemiste arenev transpordivõrk. “Rahvusvahelise firmana on töötajatel palju reisimist, mistõttu on meile tähtis lähedalasuv lennujaam, mis ühendatakse tulevikus ka Rail Balticu jaama ja bussijaamaga,” ütles ta.

Virkebau sõnul võtab Tele2 peakontoris kasutusele uuendusliku töömudeli, kus töötajatel ei ole enam isiklikku lauda. “2000-ruutmeetrisesse avatud kontorisse ehitatakse iseseisva töö kapslid, koosolekute-, meeskonnatöö-, mängu- ja puhkealad, kohvik ning isegi kohad, kus uinakut teha,” selgitas Virkebau ja lisas, et uue töömudeli järgi saavad inimesed vastavalt oma vajadustele ja töö iseloomule tööaega valida.

Tele2 kolib oma praegu Jõe tänaval asuva peakontori ja ärikliendiesinduse koos 200 töötajaga Ülemiste Citysse kerkivasse Eesti suurimasse büroohoonesse Öpiku maja.

Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvaku sõnul saab Tele2-st Öpiku maja teise bürootorni üks olulisemaid kliente. “Tehnoloogialinnaku jaoks on oluline uuendusmeelsete tehnoloogiaettevõtete ja tugevate tegijate hulga pidev suurenemine, et kasvaks kogukond, kelle koostöös uuemaid tehnoloogiaid testida ja kasutusele võtta,” kommenteeris Nõlvak avaldades lootust, et täieneva sünergia tulemusena saab ka linnakusse värskeid edumeelseid teenuseid luua.

Öpiku majast saab teise kontoritorni valmimisel 2018. aastal 23 500 ruutmeetriga Eesti suurim büroohoone. Öpiku maja arhitekt on Mattias Agabus, arendaja Mainor Ülemiste ning ehituse peatöövõtja Merko Ehitus Eesti.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, milles tegutsevate ettevõtete käive on kokku üle miljardi euro. 36 hektaril on välja ehitatud 120 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 330 ettevõttes töötab täna 8000 inimest. Aastaks 2025 rajatakse 3000 elanikule kortermajade piirkond, ehitatakse uus lasteaia- ja koolikompleks, spordihoone, uued pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785