Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 6. juuni 2017

Vaata, milline hakkab välja nägema uus Kunstiakadeemia

Autor: EKA
Eile nurgakivi saanud Eesti Kunstiakadeemia uues õppehoones saab olema 12 302 m2 suletud netopinda. Arhitektuuriprojekti autorid on avaliku arhitektuurivõistluse võitnud Eesti Kunstiakadeemia vilistlased Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Eik Hermann arhitektuuribüroost KUU Arhitektid.

Eesti Kunstiakadeemia õppehoones saab olema 12 302 m2 suletud netopinda. Tänavu 3. jaanuaril alustas Rauaniidi hoones, Kalamaja ja Vanalinna piiril Tallinnas, aadressil Kotzebue 1/Põhja pst 7 ehitustöid ehitushanke võitnud Astlanda Ehitus, kes võitis riigihanke seitsme pakkumuse seast. 

Muinsuskaitsealusele Rauaniidi hoonele nõukogude ajal lisandunud tiivad on juba osaliselt lammutatud ning hoonele rajatakse uued osad.

Ehitustööde prognoositud lepinguline maksumus koos käibemaksuga on 16,2 miljonit eurot ning ehitusaeg kuni 15 kuud.

Astlanda Ehitus on rajanud või rekonstrueerinud mitmeid olulisi või mastaapseid hooneid üle Eesti, sh Hedon SPA, Kultuurikatla, Tartu Ülikooli Füüsika Instituudi hoone, Tallinna Bussijaama, Tallinna Teeninduskooli, Hiiu Ravikeskuse ja Mustamäe kaubanduskeskuse.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785