6. juuni 2017

Gonsiori tänava rekonstrueerimisleping sõlmitakse augustis

Gonsiori ja Maneeži tänava ristmik.
Autor: Raul Mee
Tallinna Kommunaalamet avaldas riigihangete registris riigihanke „Gonsiori tänava rekonstrueerimine Tallinnas“. Ehitustööde teostamise töövõtulepingu sõlmimine toimub eeldatavalt augustikuu lõpus. Lepingu tähtaeg on august 2019, teatas Tallinna linnavalitsus.

Rekonstrueeritava Gonsiori tänava pikkus alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni on ligikaudu 1,5 km. Lisaks kuuluvad projekti mahtu Laagna tee ja K. Türnpu tänava rekonstrueerimine ning J. Kunderi tänava serva jalgrattatee rajamine pikkusega ca. 0,9 km. Kokku rekonstrueeritakse projekti mahus sõiduteid ning rajatakse ja rekonstrueeritakse kõnni-, jalg- ja jalgrattateid ca 4,86 km.

Pargi ja reisi parklasse Torupilli Selveri juures on projekteeritud 173 parkimiskohta ning täiendavad bussipeatused, mis võimaldavad mugavat "pargi ja reisi" liikumisvõimaluse kasutamist.     

Laagna tee ja Türnpu tänava rekonstrueerimist ja "pargi ja reisi parkla" ehitust on kavas alustada 2017 aasta septembris.

2018. aastal alustatakse Gonsiori tänava  ümberehitust. Gonsiori tänav on projekteeritud kokku kolme sõidurajaga,  sealhulgas rajatakse mõlemas sõidusuunas ühissõidukirajad ning keskmine sõidurada on muutsuunaliiklusega sõidurada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna poole, õhtul aga vastupidi – suunaga Lasnamäe poole.

Tegemist on projektiga, millest Ühtekuuluvusfondi toetuse määr on 85 % ja Tallinna linn rahastab 15 % ehitustööde maksumusest.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785