Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volta kvartalis valmis Eesti suurim šabloonimaaling

Foto: Endover
Eesti kuulsaim šabloonikunstnik Von Bomb maalis Volta kvartali aiale Eesti suurima stencil-tehnikas tänavakunsti maalingu. Käsitsi lõigatud šabloonide abil kaeti üle 300 m² suurune pind. „Töö pealkirjaks või motoks sõnastasime „New York meets Kalamaja“, väärtustades nii Volta kvartali tööstusajalugu, kuhu on kujunemas arhitektuurselt omanäoline ja terviklik elukeskkond,“ ütles Von Bomb.

23. mail toimuval Kinnisvaraarenduse konverentsil räägime hetkel töös olevate mastaapsete arendusprojektide kujunemisloost, ehitamisest finantseerimisest ja lõpptarbijate leidmisest. 

Kogemusi, kuidas kavandada arendusprojekti, mis hästi müüb, räägib mitmete edukaks osutunud julgete arendustega tuntust kogunud Endover Kinnisvara arendusdirektor Uku Tint. 

Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

„Trotsisime tuult, vihma ja lund ning otsisime ajaaknaid, millal saaks värvida, sest ilmastikutingimused olid nii suure projekti jaoks ekstreemsed,“ sõnas Von Bomb ehk Indrek Haas.

„Koos ettevalmistustöödega võttis tõenäoliselt Baltimaade suurima stencil-projekti tegemine aega tervelt ühe kuu. Katsime 100 meetrit pika ja 3 meetrit kõrge aia tihedalt graafikaga ning see kõik oli käsitöö, alates šabloonide välja lõikamisest kuni müüri katmiseni värviga. Maalingu seinale kandmisel olid mul abiks Jaan Kroon ja tätoveerimiskunstnik Ilja Samöwar.“

Endover Kinnisvaral on Volta kvartalis valminud industriaalne eluhoone 47B Loftid, planeerimisel on hoone aadressil Tööstuse 47D.

Stencil art on trafareti- või šabloonikunsti tehnika, mis on viimase 15 aasta jooksul olnud populaarne tänavakunsti tehnika. Tuntumatest kunstnikest kasutab sama tehnikat näiteks Banksy.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785