Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakret: nõudlus kuivsegude järele püsib

Autor: Erik Prozes
Seoses ehituse kõrghooaja algusega läks Sakret üle uuele töörežiimile. Eesti üks suurimaid kuivsegude valmistajaid toodab Mäos asuvas tehases kahes vahetuses ja seitse korda nädalas, teatas ettevõte.

“Tehas töötab iga päev kell 6.30-st hommikul kuni 18-ni õhtul ning võtsime tööle ka viis uut kolleegi, et tulla toime kasvanud tootmismahuga. Lisaks otsime uut tehnoloogi, kellega ettevõtte töötajate arv jõuab 30 inimeseni,” ütles Sakreti tegevjuht Kaspars Pacēvičs.

“Ehituslike kuivsegude järele valitseb püsiv nõudlus nii uusarenduste, renoveerimiste kui ka muinsuskaitseliste objektide puhul,” ütles Pacēvičs kes näeb Eesti ehitusturul 2017. aastal stabiilset kasvu.

Töö kahes vahetuses tagab efektiivsuse ning turunõudluse kiire rahuldamise. “Saame tarnida eri tüüpi tooteid väga kiiresti. Nädalavahetusel tootes saavad veokid juba esmaspäeva hommikul viia materjalid ehitusplatsidele,” ütles Pacēvičs. “Praegu kasutatakse Sakreti tooteid mitmel suure ehitusel, näiteks Tallinnas Marsi 6 kortermaja ning Balti jaama uue turu ehitamisel, Vana-Kalamaja 9 koolihoone renoveerimisel ja mujal,” lisas  Pacēvičs.

Enamus Sakreti toodangust läheb Eesti turule ning 7 protsenti eksporditakse, peamiselt Põhjamaadesse.

Sakret on rahvusvaheline frantsiisibränd ning maailma suurim kuivsegude tootja, millel on maailmas üle 60 tehase, neist 30 Euroopas. Ettevõte alustas Eestis müüki jaanuaris 2005 ja juulis 2007 hakkas Mäos tööle Eesti üks suurimaid kuivsegude tehaseid. Lisaks tootmisele on Sakretil Mäos tootearenduse labor.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785