Autor: Tea Taruste, kaasautor • 21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu soovib uue planeeringuga luua parema ettevõtluskeskkonna

Foto: Roheline park
Hiljuti vastu võetud Tartu uue üldplaneeringu, mis hakkab kujundama linna tulevikku lähimal paarikümnel aastal, eskiislahenduse avalik arutelu toimus septembris. Eskiisi koostamisesse kaasas linn Tartu teadlasi ja ettevõtjaid ning tegi koostööd asumiseltside ja paljude teiste huvirühmadega.

Kesklinn. Areng prioriteediks, Tartut hoiab toimimas tugev kesklinn, ülejäänud funktsioonid on kontsentriliselt selle ümber.

Maarjamõisa. Parem sidumine kesklinnaga. Ettevõtlustegevus. Tihedam integreerimine linna juba olemasolevasse hoonestuskeskkonda.

Elamumajandus. Kortermajade eelistamine eramutele seni hoonestamata aladel.

Maakasutus. Paindlikum, väheneb elamumaade osa ja kasvab rohealade ning ettevõtlusmaade osakaal.

Lähiregioonid. Sidumine linnaga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785