Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: Tallinnas ja Tartus on puudu sotsiaalkortereid

Foto: Andras Kralla
Ettevõtlusminister Urve Palo selgitas täna riigikogus, miks on vaja riiklikke üürimaju ka Tallinna ja Tartusse, kus turutõrget pole.

Palo sõnul on viimase 20 aasta jooksul 96 protsenti uutest korterelamutest ehitatud väljapoole Harjumaad, Tartut ja Pärnut.

Ta sõnas, et elamufond vananeb kiiresti, aga kui me soovime, et majandus areneks kogu Eestis, siis on väga oluline, et me tõstaksime Eestis tööjõu mobiilsust. „See tähendab seda, et inimesel on võimalik soovi korral ka töökoha järgi kolida,“ rääkis minister.

Palo lisas, et täna seda võimalust sageli ei ole. „Töökoht on olemas, ettevõtjad sooviksid laieneda, töökohti juurde teha, aga inimesi pole.“

Ministri hinnangul peame riigina olema konkurentsivõimelisemad. „See tähendab ühest küljest seda, et investeeringuid tehtaks rohkem, aga teisest küljest ka, et inimesed sooviksid ja saaksid siin riigis elada. Üks osa sellest on elukoht ehk eluase,“ ütles ta.

„Kui me räägime Tallinnast ja Tartust, siis me räägime siin loomulikult mitte tööjõu mobiilsusest, vaid me räägime teisest probleemist, mis meil on, nimelt sotsiaalkorterite puudus,“ ütles minister. Ta tõi välja, et näiteks Tallinnas on sotsiaalkorterite järjekorras 5000 inimest.

Palo ütles, et on oluline aidata madalapalgalistel inimestel hakkama saada, Eestis elada, oma peret kasvatada ja tööl käia ning et ettevõtlus areneks ka väljaspool suurlinnu. Ta lisas, et selle võrra oleme kindlasti atraktiivsemad ka uutele investeeringutele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785