Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu otsib Riia tänava kergliiklustunneli ideed

Lilian Lukka, Tartu Linnavalitsus
Tartu linnavalitsus kuulutas välja ideekonkursi Riia ja Vaksali tänavate ristmikule kavandatava kergliiklussilla ja -tunnelile parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks.

Lähemat infot konkursi kohta leiad siit.

Raudteeviadukti alt kavandatav tunnel muudab kergliiklejatele liiklemise raudtee piirkonnas ohutumaks ning seob kesklinna ja Maarjamõisa kergliiklusteed. Samasse liiklussõlme raudteeviadukti kõrvale on kavas ehitada ka kergliiklussild, mis ühendab kesklinnast tuleva kergliiklustee Karlovasse ja Tammelinna suunduva teega, teatas Tartu linnavalitsus. 

"Emajõgi ja raudtee jagavad Tartu linna osadeks. Kui Emajõele on viimastel aastatel sildu juurde rajatud, siis linnaplaneerimise seisukohalt on olnud probleemiks kergliiklejaile hea ühenduse loomine kesklinna ja Maarjamõisa vahel. Pealegi asuvad tunnel ja viadukt Tartu suurima liiklusega tänaval ja vajavad seetõttu hoolikat arhitektuurset lähenemist," kommenteeris abilinnapea Jarno Laur.

Ideekonkurss on kaheetapiline: esimeses etapis valib žürii konkursil osalejate varasemate tööde põhjal välja kolm osavõtjat, kellele tehakse ettepanek esitada võistlustöö. Teises etapis hinnatakse esitatud võistlustöid ja valitakse välja ideekonkursi võitja. Võistlustööde esitajaid premeeritakse 3000 euroga.

Esimese etapi tähtaeg on 7. veebruar ja teisel etapi 27. märts 2017. a. Ideekonkursi võidutöö alusel alustatakse eelprojekti koostamist.

Riia tänavale kergliiklustunneli ja -viadukti rajamine on osa projektist „Tartu raudteejaama arendamine ja ligipääsetavuse suurendamine“, mida rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785