EAS: ehitajate huvi Rootsi turu vastu kasvab

Kristel Oitmaa  Foto: EAS

EASi välisesinduste juhi Kristel Oitmaa sõnul on Rootsi olnud juba mitmendat aastat Eesti esmane eksportturg, moodustades 18% kogu ekspordist.

Oitmaa kinnistusel pingutavad ekspordinõunikud igapäevaselt, et aidata kaasa Eesti ettevõtjate ekspordikäibe kasvule läbi turule sisenemise ekspertiisi pakkumise ja ekspordipartneriotsingu teenuse.

„Eesti ettevõtjate huvi Rootsi turu suhtes üha kasvav. Eile toimunud seminarile registreerus 90 Eesti ehitusettevõtjat, mis näitab väga suurt huvi Rootsi ehitusturu võimaluste suhtes,“ lisas EASi ekspordinõunik Rootsis Anna Öberg.

OÜ Harmet juhatuse esimehe, Toomas Kalvi sõnul soosib eksporti Rootsi ennekõike sarnane ärikultuur, mida mõlemad pooled tunnevad ja hindavad. Harmet on aastaid eksportinud moodulmaju Rootsi ja saavutanud usalduse sealsete tellijate silmis hea hinna- ja kvaliteedisuhtega. „Oluline on teadvustada, et iga uus tellimus loob lisanduvaid võimalusi uute lepingute sõlmimisele“, märgib Kalvi.

Tänase seisuga kaetakse EASi ekspordi- ja välisinvesteeringute esindajate poolt kokku 14 riiki, milleks on Rootsi, Soome, Norra, Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia, Holland, Taani, Kasahstan, USA, Jaapan, Hiina, Singapur ja India. Eesti ettevõtetele, kes soovivad eksportida välisturgudele, pakub EAS lisaks võimalust osaleda messide ühisstendidel, kontaktreisidel, ekspordivaldkonna koolitustel ning sihtturu seminaridel.

EAS korraldas Eesti ehitussektori ettevõtjatele ärivõimalusi Rootsi turul tutvustava seminari. Seminari ettekannetes käsitleti Rootsi ehitusturu hetkeolukorda ja räägiti tulevikuplaanidest, samuti jagati infot olulisematest infrastruktuuri projektidest ja anti juhtnööre, kuidas siseneda Rootsi turule peatöövõtjana. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785