Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseinvesteeringute Keskus juhib väe ehitustegevust

Kaitseinvesteeringute Keskuse lindi lõikasid läbi kaitseminister Margus Tsahkna ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.
Vastavatud Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus koondab ühtse juhtimise alla lisaks kaitsevaldkonna hangetele ka Kaitseväele kuuluvate taristuobjektide projekteerimise, ehitamise ja haldamise.

Kaitseministeeriumi valitsemisala kinnistute ülalpidamiskulud olid 2010. aastal 9,8 miljonit, 2016. aastal juba 16 miljonit eurot.

„Kaitseministeerium on üks kolmest suurimast riigi kinnisvara haldajast RKAS-i ja keskkonnaministeeriumi kõrval, taristualaseid väljakutseid lisavad kasvav koostöö liitlastega ning uute sõjaliste võimete lisandumine,“ ütles Kaitseinvesteeringute keskuse juht kolonel Rauno Sirk.

Keskus koondab ühtse juhtimise alla kogu valdkonna taristu- ja ehitusalase oskusteabe, mille ülesandeks on riigikaitselise taristu arendamine, planeeringute koostamine, projekteerimine, ehitamine ja kinnisvara haldus.

1. jaanuaril 2017 tegevust alustav Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus loodi Kaitseministeeriumi hallatava riigiasutusena, mis viib läbi nii kaitseministeeriumi, Kaitseväe kui ka teiste valitsemisala asutuste hankeid ning haldab ja korraldab kinnisvara. Keskus hakkab aastas teostama 400-500 hankeprojekti ja 100 taristuprojekti.

Keskuses töötab praegu 130 inimest Tallinnas ja kaitseväe taristuobjektidel üle Eesti.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785