Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Porto Franco ehitus sai rohelise tule

Porto Franco üldvaade Admiraliteedi bassini poolt.
Foto: Porto Franco OÜ
Möödunud reedel väljastatud ehitusluba äri- ja vabaajakeskusele Porto Franco võimaldab algust teha arenduse kaubandus- ja bürookompleksi maapealse osa ehitamisega. Senised ehitustööd arendusobjektil on toimunud juba varasemalt väljastatud maa-aluse osa ehitusloa alusel.

Porto Franco OÜ juhatuse esimehe Aldo Dapon: “Teade ehitusloa väljastamisest tähendab, et saame pihta hakata Tallinna unikaalseima ettevõtlus- ja vabaajaveetmise keskkonna ehitustöödega. Porto Franco on esimene teetähis Vanasadama piirkonna välja arendamisel ning südalinna mere äärde viimisel.”

Porto Franco ehitustööd on Dapni sõul jaotatud erinevateks etappideks. „Järgmise aasta alguses jõuame lõpule ehitussüvendi rajamisega ning seejärel kandub ehitustööde fookus ärihoonete välja ehitamisele.” lisas Dapon.

Porto Franco arhitektuurse lahenduse autorid on tunnustatud arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid, ärilise kontseptsiooni autoriks on Londonis tegutsev rahvusvaheline arhitektuuribüroo Chapman Taylor.

Porto Franco on kinnisvaraarendus, mis avab Tallinna kesklinna merele. Arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ning ehitustöödega plaanitakse lõpule jõuda 2018. aasta lõpuks. Arenduse kaubandus- ja toitlustuspindade maht on ligikaudu 35 000 m2, bürookeskuse maht umbes 31 700 m2 ning maa-aluses autoparklas on 1250 parkimiskohta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785