Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner Ehitus renoveeris ajaloolise restoranihoone

Tallinnas Kadriorus avati 19. sajandi villas originaalilähedaselt taastatud restoran Mon Repos.
Foto: 1Partner Ehitus
Tallinnas Kadriorus avati 19. sajandi villas originaalilähedaselt taastatud restoran, hoone renoveerimistööde eest vastutas 1Partner Ehitus.

Restorani Mon Repos restaureerinud 1Partner Ehituse juhi Üllar Hinno sõnul taastati maja Muinsuskaitse eritingimuste põhjal originaalilähedasena. “Maja välisfassaad ja katus tehti paar aastat tagasi korda ning nüüd valmis ka sisu ja detailid,” ütles Hinno.

Ajalooliselt suvitusvilla ja restoranina tegutsenud hoone jagati Nõukogude ajal korteriteks. “Likvideerisime vaheseinad ja taastasime algupärase avara asendiplaani. Majas saab nüüd jälle tunda glamuuri ning on üldse väga harukordne, et sellise hinge, arhitektuuri ja ajalooga hoone jälle avalikku kasutusse jõudis,” rääkis Hinno.

Maja oli 30 aastat tühjalt seisnud ja suur osa sisust oli hävinenud. “Restaureerisime säilinud siseuksed, põrandad ja kaunid trepid ning taastasime originaalilähedaselt nii sepised kui vitraažidega aknad. Keldris säilis originaalina paeplaatidest põrand ning võlvlagedega kelder, kuhu tuli restorani köök,” ütles Hinno

Renoveerimistööd kestsid pool aastat. 400-ruutmeetrine restoran täidab kaks korrust, lisaks avati 70-kohaline väliterrass ning privaatne laud tornis kahele.

Hoone renoveerimisprojekti tegi arhitekt Tiina Linna ning sisekujunduse Külli Salum. Restorani omanikud on Kalev Tanner ja Raul Uutmann.

Kadrioru pargi servas, Narva mnt 92 aadressil asuv villa Mon Repos on arhitektuurimälestis. Historitsistlikus stiilis suvitusvillaks ehitatuna on maja olnud koduks mitmetele kohvikutele-restoranidele. 20. sajandi alguses tegutses majas ka kasiino ja kabaree.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785