Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palmako ja Aeroc Jämera uurivad ressursikasutust

Palmeko Kavastu tootmistsehh kümmekond aastat tagasi.
Foto: Väinu Rozental
Keskkonnainvesteeringute Keskus tegi kolm esimest rahastusotsust, mille põhjal Palmako ja Aeroc Jämerä saavad koos tarbekeemiatootja Mayeri Industriesiga ressursikasutuse analüüsiks ettevõtetes kokku 11 975 eurot.

Projekti raames analüüsib Palmako AS võimalusi Kavastus asuva liimpuittoodete tehase ressursitõhusamaks muutmiseks, Aeroc Jämerä ASi Andja tootmiskompleksis viiakse läbi detailne ressursiaudit, et leida võimalusi toormaterjalide, elektri ning praaktoodangu efektiivsemaks kasutamiseks, teatas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Ressursikasutuse analüüsiks saavad toetust taotleda äriühingud, kelle põhitegevusvaldkond on töötlev tööstus või mäetööstus. Toetust antakse ettevõtete projektidele, mis tõstavad teadlikkust ressursikasutusest ning loovad eeldused ettevõtete ressursikasutuse tõhusamaks muutmiseks. Toetuse maksimaalne osakaal abikõlblikest kuludest projekti kohta on kuni 50%. Toetuse maksimaalne summa ühele projektile on 7500 eurot. Taotlusvooru eelarve on 300 000 eurot ning taotlusi võetakse vastu eelarve täitumiseni.

Ressursitõhususe investeeringuid ja auditite tegemist toetatakse meetmest „Ettevõtete energia- ja ressursitõhusus“, mille töötas välja Keskkonnaministeerium ja mille kogueelarve on 136 miljonit eurot. Projekte rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Ressursikasutuse analüüside toetamine on esimene osa tootmise ressursitõhusamaks muutmise paketist. Uue aasta alguses avaneb ka investeeringute toetamise programm, et kiirendada analüüsi soovituste elluviimist. Investeeringute programmi kohta saab infot Keskkonnainvesteeringute kodulehelt SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785