Ettevõtjate soov Ukrainast ehitajaid tuua suur

Ehituses tellimusi on, töötajaid ei jätku, siseturul ei ole piisavalt oskustööjõudu.
Ehituses tellimusi on, töötajaid ei jätku, siseturul ei ole piisavalt...

Politsei- ja piirivalveamet pidi ukrainlastest ehitajate elamisloamenetluse peatama, sest sisserände kvoot olevat täis, vahendab töövahendamisega tegeleva ettevõte sõnu Postimees.

Employe International OÜ juht Viktor Hütt märgib, et aastas on nende ettevõtte kaudu tulnud Eestisse umbes 50-60 oskustöölist.

„Ehituses on kraanasid püsti palju, tellimusi on, töötajaid ei jätku, siseturul ei ole piisavalt oskustööjõudu,” selgitas Hütt, kelle sõnul on ukrainlastel huvi Eestis töötamise vastu suur ning nad on siin ka hinnatud tööjõud.

Järgmisel aastal on näiteks ühe ehitusettevõtte tellimus töövahendusfirmale veelgi suurem, mistõttu kardab Hütt, et kvoodiprobleemid kasvavad veelgi. "Kui meil on vaja tööjõudu tuua, siis Ukraina on väga sobiv maa meile – riik, mis on suur, kus on kõik erialad sobival tasemel esindatud. Ukrainast tulevad väga motiveeritud inimesed, palgad on neil endal madalad ja riik on korrast ära, perekonnad tahavad toitmist," rääkis Hütt.

Tänavu on sisserände piirarvuks kehtestatud 1317, kuid siseminister on jaganud selle arvu veel omakorda kaheks – esimesel poolaastal võis anda 658, teisel poolaastal 659 elamisluba. Teise poolaasta kvoot on tõepoolest juba täis, kuid esimesest poolaastast jäi sadakond elamisluba „üle”.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed