Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikooli uus õppehoone sai arhitektuurse lahenduse ja nime

Hoone arhitektuurne lahendus kannab nime ICONICUM ning selle autorite kollektiivi juht on Illimar Truverk
Foto: Tartu Ülikool
2019. aasta sügisel valmib Tartu Ülikooli majandusteaduskonna, arvutiteaduste instituudi ning matemaatika ja statistika instituudi ühine õppe- ja teadushoone Delta. Hoone kavandatavaks mahuks on 10 966 m² kasulikku pinda, hoone eeldatav maksumus on 27,9 miljonit eurot.

Delta ehitatakse kesklinna, senise majandusteaduskonna hoone asemele ning seda ümbritsevatele kruntidele aadressidel Narva mnt 4, Narva mnt 10, Narva mnt 2b ja 2d. Hoone 10 966 m² kasulik pind vastab umbes 16 000 m² üldpinnale ning mahutaks hinnanguliselt rohkem kui 1500 tudengit.

Oktoobris toimus hoone nimekonkurss, kuhu laekus rekordiliselt 174 nimekavandit 125 erinevalt autorilt. Ettepanekute seast tegi valiku Tartu Ülikooli erinevatest spetsialistidest koosnev žürii, nimekomisjoni üksmeelse ettepaneku kinnitas ülikooli rektoraat.

Nimi Delta sobib žürii hinnangul muu hulgas ka näiteks seetõttu, et kolmnurga kujundina on see hästi seotud uue õppehoone arhitektuurse lahendiga ehk viitab maja kujule ja väljanägemisele kui ka näiteks seda et delta tähendus viitab kolmikule või kolmepoolsele koostööle ehk info- ja kommunikatsioonitehnoloogiale, majandusele ning matemaatikale-statistikale või ka kolmikule teadus-majandus-riik.

Nime autor on kinnisvaraosakonna arendustalituse peaspetsialist Erki Tamm. Teiste variantidena pakuti 174 variandi seas nimeks ka nt Iconicum, Innovaatikum, Logicum ja Sigma. Aga ka Pesa, Nurgik, SAMM ja ARMAS (viimased kaks viitavad majja kolivate üksuste esitähtedele).

Hoone arhitektuurne lahendus kannab nime ICONICUM ning see valiti valiti välja selle aasta aprillis kuue võistlustöö seast ning selle autorite kollektiivi juht on Illimar Truverk. Kuni 21. novembrini on hoone projekteerimistingimused Tartu linna kodulehel ka avalikul väljapanekul ning ettepanekuteks avatud.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785