Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus Ülejõel algas kaasaegse kortermaja ehitus

Rääma linnaosas asuva 4200 m² suuruse kortermaja arendajaks ja ehitajaks on AS SA.MET.
Foto: SA.MET.
Eelmisel nädal asetati nurgakivi ligi 60 korteriga korterelamule Pärnus. Ülejõel, Rääma linnaosas asuva 4200 m² suuruse kortermaja arendajaks ja ehitajaks on AS SA.MET.

"Viimati kerkis nii massiivne kortermaja 2005. aastal Papiniidu rajooni. See on märk sellest, et meie kinnisvaraturg kosub," ütles oma kõnes nurgakivitseremoonial linnapea Romek Kosenkranius ja lisas, et aastaid pärast majanduskriisi on Pärnu kinnisvaraturul taas arengut näha.

Aadressile Lille 55 kerkivas viiekorruselises hoones on kokku 59 ühe- kuni neljatoalist korterit, kortermaja arhitekt on Anne Vaisma, insenertehnilised lahendused teostas OÜ Arcus Projekt.

Hoonel ehitatakse vaivundamendile. Esimese ja teise korruse välisseinad tulevad SA.MET. vahendusel Columbia plokkidest, kolmanda kuni viienda korruse välisseinad Fibo 5 plokkidest. Välisseintele paigaldatakse EPS soojustus(200 mm). Maja saab lamekatuse, mille kattematerjaliks rullkate.

Korterite välisuksed on liimpuidust ja EI 30 tulepüsivusega. Korteritel on soojustagastusega eelsoojendusega sundventilatsioon.

Maja ühendatakse linnavõrguga. Soe vesi tuleb maja soojussõlmest, keskküte toimib kaugküttevõrgu baasil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785