Autor: Lauri Leet, kaasautor • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on juhtival ehitusmessil kohal suurte jõududega

2015. aastal toimunud, seni viimane BAU mess oli külastajaterohke.
Foto: Messe München
Tuleva aasta 16. - 21. jaanuarini Saksamaal Münchenis toimuval ühel suurimal ehitusmessil maailmas on Eestist kohal koguni kaheksa ettevõtet ja organisatsiooni. Seda on tervelt kaks korda enam kui osalejaid Venemaalt või vaid poole vähem kui on eksponente kohal Ameerika Ühendriikidest.

BAU on üks maailma juhtivamaid ehitusmesse, mis esitleb tööstus- ja äripindade, aga ka eramuehituse arhitektuuri-, materjali- ja süsteemilahendusi, samuti kõike seda, mida vaja sisetöödeks. Iga kahe aasta järel toimuva messi eksponentide arv ületab sel korral 2000 piiri. 185 000 m2 messialal on osalejaid tulemas enam kui 40 riigist ning korraldajate sõnul on BAU muutunud kord-korralt järjest rahvusvahelisemaks. Seda näitab ka välismaiste(väljaspoolt Saksamaad) külastajate arv, mis eelmisel korral 2015. aastal toimunud messil ulatus juba 72 000 inimeseni. Kokku külastas 2015. aastal BAU messi 250 000 huvilist 42st riigist.

Korraldajad sõnastavad, et sel korral on messi fookuses hetkel populaarsed teemad, nagu intelligentsed fassaadid, erinevad targa maja lahendused, mitmesugused digilahendused ehitusel ja projekteerimisel. Nagu ikka, toimub taolisel messil mitmeid aruteluringe, kohal on näiteks hinnatud arhitektid David Chiepperfield ja Jean Philippe Vassal, kes koos kolleegidega arutlevad võimaluste üle, milliseks kujunevad hooned tulevikus.

Eestist osalevad messil kinnitamata andmetel näiteks Rockwool, Baltic Wood, Krimelte, Brenstol OÜ (kaubamärk Thermory).Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhtimisel on Eesti esindatud ka ühisstendiga, kus on EASi kinnitusel väljas Puitpaneel OÜ, Nordic Houses KT OÜ, Palmatin OÜ, Skano Fibreboard OÜ, AS Rake, Ritsu AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785