Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taas otsitakse parimat puitehitist

Aasta Puitehitis 2015 Arcwoodi liimpuidu eripreemia - AS Lemeks peakontor Tartus.
Foto: Puuinfo
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit korraldab juba 14. korda “Aasta Puitehitise” konkursi, eesmärgiga tõsta esile uusi puitehitisi, mille puhul on puitu kasutatud konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses parimal võimalikul viisil arhitektuurses, tehnilises ja ehituslikus mõttes.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul on võistluse laiemaks eesmärgiks hoida ja edendada puidu väärtust ehituses, rõhutades puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali eeliseid ning edendada puitarhitektuuri arengut. “Puit on võimalusterohke materjal, mis on ainus tõsiseltvõetav taastuv ehitusmaterjal. Arvestades puidu omadustega ja järgides õigeid ehitusvõtteid, võib puitu kasutades rajada ajakohase, stiilse ja tervisliku ehitise, mille kasutusiga ulatub mitmetesse põlvkondadesse,” lisas Välja.

Puidu kasutamise populaarsust ehituses tõestab ka möödunud aasta “Aasta Puitehitise” konkurss, kuhu esitati rekordilised 55 võistlustööd. “See peegeldab veenvalt võistluse olulisust uute, innovaatiliste ja erinäoliste ehitiste edendamisel ning puidu kasvavat osakaalu meie ehituse üldpildis,” lausus võistlust läbi viiva Eesti Arhitektuurikeskuse juhataja Raul Järg.

Kui varasemate aastatel on puitehitise konkursil domineerinud elamuehitusega seotud ehitised ja väikevormid, siis viimastel aastatel on üle poole esitatud objektidest olnud installatsioonid, väikeobjektid, põllumajandus- ja tootmishooned või sadamaehitised.

“Aasta Puitehitis 2016” võistlusele saab võistlustöid esitada septembri lõpuni. Võistluse tulemused kuulutatakse välja novembris toimuval arhitektuurikonverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”.

Lisaks peaauhinnale “Aasta Puitehitis 2016” antakse välja “Raitwood’i aasta fassaadiauhind”, “Arcwood’i aasta liimpuiduauhind” ja “UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind”.

Võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, ehitusettevõtja, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning eelmise aasta võistluse peaauhinna võitja.

Võistluse korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785