Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu jaamahoone esise väljaku rajab Tref

Foto: Tartu linnavalitsus
Tartu Linnavalitsus tunnistas Vaksali tänava Näituse-Riia lõigus jalgratta- ja jalgteede ning Vaksali - Kuperjanovi tänava ristmiku rekonstrueerimise riigihankel edukaks AS Tref pakkumuse kogumaksumusega 1 731 395 eurot.

Vaksali ja Kuperjanovi tänavate ristmik ehk vaksalihoone esine väljak rekonstrueeritakse Tinter-Projekt OÜ ja Kino OÜ projektide järgi, teatas Tartu linnavalitsus. 

Tartu linnaarhitekti Tõnis Arjuse sõnul on see väga oluline visuaalne ja sisuline muudatus selles piirkonnas. "Tartu linna värav saab värske ilme. Koos kergliiklusteede ja korrastatud parkimisaladega rajatakse esinduslik vaksaliväljak, mis loob koos vaksalihoonega väärika terviku."

Vaksali tänaval ehitatakse välja sademevee kanalisatsioon, rajatakse uus valgustus, remonditakse sõidu- ja kõnniteed. Kahele poole tänavale tulevad 1,5 meetri laiused jalgrattarajad, lisaks on kavandatud Näituse tänava ja Vaksali 12b parklani kulgev raudteeäärne eraldiseisev 4 meetri laiune kergliiklustee. Lisaks kergliiklusteedele kavandatakse sellesse piirkonda ka kaks autoparklat ja kolm jalgrattaparklat. Vaksali-esise väljaku rekonstrueerimistööd on üks osa projektist "Tartu raudteejaama arendamine ja ligipääsetavuse suurendamine", mida rahastatakse ligi 79 protsendi ulatuses Ühtekuuluvusfondist. Samast projektist rahastatakse veel raudteesilla-aluse kergliiklustunneli ehitamist paralleelselt Riia maanteega ja kergliiklussilla ehitamist üle Riia mnt Vaksali tänava pikendusena.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785