Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 29. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid parimad betoonialased lõputööd

Üliõpilaspreemia saaja Silver Rebane(paremal)Tallinna Tehnikaülikooli tööstus- ja tsiviilehituse erialalt juhendaja Tallinna Tehnikaülikooli lektori Johannes Pelloga.
Foto: Eesti Betooniühing
Eesti Betooniühing andis välja järjelt kümnendad, tänavuaastased üliõpilaspreemiad. Preemiatööd uurisid betooni tugevus- ja keskkonnaklasse, betooni veeimavust vähendavate lisandite mõju ning monteeritavate raudbetoonist hoonete vigastuskindlust.

Peeter Karja ja Kaarel Kümnik – Eesti Maaülikooli maaehituse eriala magistritöö „Betoonilisandite uurimine happelises keskkonnas sõltuvalt betooni tugevus- ja keskkonnaklassist”. Juhendaja Eesti Maaülikooli professor Jaan Miljan.

Sten Hoolma – Tallinna Tehnikaülikooli tööstus- ja tsiviilehituse eriala magistritöö „Betooni kapillaarset veeimavust vähendavate lisandite mõju erinevatele normaalbetoonidele.”Juhendaja Tallinna Tehnikaülikooli assistent Eneli Liisma.

Silver Rebane – Tallinna Tehnikaülikooli tööstus- ja tsiviilehituse eriala magistritöö „Monteeritavast raudbetoonist hoonete vigastuskindlus.”Juhendaja Tallinna Tehnikaülikooli lektor Johannes Pello.

„Kõik esiletõstmist leidnud tööd olid aktuaalsetel teemadel,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. „Heameel on tõdeda, et ehituskõrgkoolidest on tulemas väärilist järelkasvu Eesti ehitusinseneridele. Selle kinnituseks on ka tänavused preemia saanud lõputööd,” lisas Roots. Tiit Rootsi sõnul soovib Eesti Betooniühing oma preemiatega nii üliõpilasi kui õppejõude enam betooniga seotud valdkondade uurimisse kaasata.

Üliõpilaspreemiad on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks, preemiate saajad valitakse välja Eesti kõrgkoolide betoonialaste lõputööde hulgast. Eesti Betooniühing alustas üliõpilaspreemiate välja andmist 2007. aastal.

Ülikooli lõputöö peab olema seotud betooni või tema koostisosade või betoontoodetega, näiteks betooni/betoontoodete/betoonkonstruktsioonide kavandamine, projekteerimine, ehitamine vms. Osaleda võivad kõigi Eesti kõrgkoolide üliõpilaste lõputööd. Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate preemiafondis on ühekordselt väljajagatavana 3600 eurot, välja jagatakse korraga kuni kolm preemiat. Preemia jagatakse lõputöö koostaja ja juhendaja vahel rahalise suhtena 3:1.

Üliõpilaspreemiate pidulikud kätteandmised toimusid Eesti Maaülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskondade lõpuaktustel. Preemiad andis Eesti Maaülikoolis üle AS TMB juhatuse liige Vallot Mangus ja Tehikaülikoolis Eesti Betooniühingu nõunik Enno Rebane.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785