Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dubai luksushotell sai Eesti tootja klaasfassaadid

Dubai luksushotelli Burj Al Arab Jumeirah.
Foto: ADMARES
Eesti klaasfassaadide tootja Metus tootis ja paigaldas Dubai luksushotelli Burj Al Arab Jumeirah uutele, eraldiseisval tehissaarel paiknevatele hoonetele kõrgekvaliteedilised klaasfassaadid.

Rahvusvaheliselt on Metuse tooteid kasutatud ka varasemates projektides. Alles mõni kuu tagasi kuulutati Stockholmi ehitusmessil Metuse teostatud objekt Rootsi parimaks klaashooneks. Metuse müügidirektori Juhan Tootsi sõnul nõuavad sellisel tasemel rahvusvahelised projektid erilist meeskonnatööd, sest nii töökeskkond kui -tingimused on kodustest tunduvalt erinevad, isegi ekstreemsed kohati.

Dubai projekt kestis poolteist kuud. Kogu klaas transporditi Eestist lennukutega ja klaaside valmistamisel pidi arvestama mitte ainult objekti vajadustega vaid ka sellega, kui suured paneelid transpordilennukisse mahuvad. Kuna tegemist on ujuvsaarega, siis kraanade ligipääs sinna oli välistatud ning kuni 400 kg kaaluvaid klaaspakette paigaldati kohapeal valmistatud tõstevahenditega.

„Oli ka tagasilööke, sest paigaldusperioodi jäi kaheksas märts, mil piirkonda tabas suur äikesetorm ja üleujutuste laine, mil ühe päevaga sadas maha 2,5 aasta sademete norm ning see seadis hetkeks isegi ohtu kogu ehituse jätkumise. Kogu regioonis kuulutati välja looduskatastroofi seisukord. Tugev torm oli äärepealt ära lennutamas kõrgele tõstetud ning paigaldusvalmidusega ehitusmaterjale. Kõikide ehitajate ühisel pingutusel suudeti objekti seisukord kontrolli all hoida ning objekt valmis õigeaegsel,“ kirjeldab Toots.

AS Metus-Est on alumiinium – ja terasprofiilidest klaasitud avatäiteid valmistav ning paigaldav ettevõte, tegutseb 1992. aastast ning kuulub Eesti omanikele. The Burj Al Arab terassiprojekti tellijaks oli Soome firma Admares.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785