Põlva riigigümnaasium pidas sarikapidu

Vasakult: Ehitus5ECO OÜ juhatuse liige Margo Padar, Põlva abivallavanem Janika Usin, Põlva Gümnaasiumi direktor Alo Savi ja Riigi Kinnisvara ASi ehituse projektijuht Sven Saar.
Vasakult: Ehitus5ECO OÜ juhatuse liige Margo Padar, Põlva abivallavanem Janika...

Sarikapeoga tähistati uue gümnaasiumihoone maksimaalse kõrguse saavutamist. Koolihoone valmib käesoleva aasta lõpus.

Piduliku sündmuse eesmärgiks oli kostitada ehitajaid, et vastavalt rahvapärimusele tagada seeläbi hoonele hea õnn ja luua head suhted majavaimuga.

Sarikapärja tõid hoone kõrgemast nurgast alla Põlva Gümnaasiumi direktor Alo Savi, Põlva abivallavanem Janika Usin, Ehitus5ECO OÜ juhatuse liige Margo Padar ja Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) ehituse projektijuht Sven Saar, teatas RKAS.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning RKASi tellimusel rajab Ehitus5ECO OÜ Põlvasse 1963. aastal valminud internaadihoone asemele enam kui 2 300 ruutmeetri suuruse gümnaasiumihoone, mille ehitamisel pööratakse erilist tähelepanu kaasaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ning energiasäästlikkusele.

Hoone projekteerinud AS Resand kaasas töödesse Saksa arhitektuuribüroo ArchitekturWerkstatt Vallentin arhitekti Gernot Vallentini, kellel on suured kogemused tänapäevaste energiasäästlike koolide ja lasteaedade projekteerimisel. Vallentin on maailmas esimese sertifitseeritud passiivmaja koolihoone arhitekt ja teda on tunnustatud innovatiivsete ideede rakendamise ja heade näidete loomise eest Saksamaa riikliku teenetemärgiga. Gümnaasiumihoone arhitekt on Pille Pärn.

Haridus- ja Teadusministeerium ja RKAS on sõlminud koostööleppe, mille kohaselt gümnaasiumihoone rajamist juhib RKAS, sealhulgas viib läbi kõik vajalikud riigihanked. Eesmärk on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada õppetööks igati sobiv koolihoone, mis vastaks kehtestatud nõuetele, oleks võimalikult vastupidav ja kauakestev.

Põlva tulevase riigigümnaasiumi ehitustööde maksumus on 3,08 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Töid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed