Kortermaja Lasnamäel kerkib paberivabalt

Virbi kortermajad  Foto: Nordecon

Lasnamäele kerkiva kortermaja Central Residence ehitamine on paberivaba – kõiki protsesse nii planeerimisel kui ehitusplatsil juhitakse tahvelarvutist, kasutades BIM-tehnoloogiat.

Central Residence’i arendaja Liven Kinnisvara ja maja ehitaja Nordeconi edukas koostöö BIMi kasutamisel ja arenduse esimese etapi Virbi 8 rajamisel, viis loogilise jätkuna lepingu sõlmimiseni ka teise etapi ehitamiseks. 

Liven Kinnisvara partneri Andero Lauri sõnul kasutatakse BIM-i tehnoloogiat kõigi projektide puhul.

 “BIM muudab kogu ehitusprotsessi läbipaistvamaks, sest võimaldab välja arvutada, mida, kui palju ja kuhu kulub ning seetõttu mingit raiskamist ei toimu,” ütles Laur. “BIM on end maailmas tõestanud tulevikutehnoloogia, mida ärksamad Eesti ettevõtted kasutavad juba täna. Olen täiesti kindel, et BIM on ehitusvaldkonna tulevik ja on vaid aja küsimus, kui see asendab konventsionaalsed ehitustavad. Soome, USA ja Ühendkuningriikide kogemus on seda selgelt tõestanud.”

BIMi (ingl. k - building information modeling) kasutamine ehituse igas etapis ideest igapäevase majandamiseni võimaldab oluliselt säästa nii raha kui keskkonda ning varakult täpselt teada, milline maja välja näeb ja mis on selle kulud.

Central Residence’i esimeses etapis valmiva viiekordse hoone puhul tehti Eesti ehitusajalugu, kui mitu kuud enne ehitustegevuse algust oli välja müüdud üle kahe kolmandiku korteritest. Klientide tagasiside põhjal olid tähtsaimateks argumentideks Virbi tänava soodne asukoht ning mugav ühendus, samuti kõrge ehitus- ja viimistluskvaliteet ning erilise rõhu asetamine turvalahendustele. BIM-tehnoloogiate kasutamine ja Nordeconi nimi usaldusväärse ehitajana mängis arendaja sõnul samuti suurt rolli.

Central Residence’i arhitekt on Raiko Reinson. Hoonekompleksis on kokku pea 11 000 m2 brutopinda. Laagna tee äärde kerkiva 16-kordse hoone esimesel korrusel saavad olema äripinnad ning järgmistel korrustel kokku 75 korterit. Lepingu maht on ligi 6,5 miljonit eurot koos käibemaksuga.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785