Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: kes panid nurgakivi Tallinna tegelikule linnasüdamele

Foto: Tiit Mõtus
Kuigi Maakri kvartalis alustati ehitustöid juba kahe aasta eest, jõudis projekti käigus ehitajat vahetanud pealinna uusim büroolinnak nurgakiviürituseni alles eile. Kasutajad saavad sisse kolida ülejärgmisel kevadel.

„Investeering Maakri kvartalisse on ligikaudu 50 miljonit eurot ja kaks aastakümmet kollektiivset pühendumust. Järgneva kahe aasta jooksul ehitame välja enam kui poole hektari suuruse ala Tallinna tegelikust linnasüdamest,“ ütles Maakri Kvartali omanik Olav Miil sümboolse nurgakivi panekul. 

„Just väärikalt tihendatud hoonestusega ja samas inimsõbralik südalinn on see, mis teeb ühest linnast õige linna ja eristab linna suure elanike arvuga külast," rõhutas Maakri projekti juht Jaan Erelt.

Kvartali arendust nõustava EfTEN Capital AS’i tegevjuht Viljar Arakas väljendas veendumust, et Maakri kvartal rahuldab aastateks kõige nõudlikuma kliendi vajaduse Tallinna kvaliteetseima A-klassi büroopinna järele.

Maakri kvartali ehitust rahastava OP Panga Eesti filiaali juht Hannes Kaadu kinnitas: „OP Panga jaoks on tegemist väga olulise projektiga, kuna osaleme selles nii finantseerija kui ka tulevase üürnikuna – siin saab olema meie Eesti peakontor. Ka Tallinnale on see projekt tähtis, kuna üle mitme aasta valmib kesklinnas uus silmapaistev maamärk.“

„Aasta pärast on Tallinna siluetis uue torni täiskõrgust näha ja 2018. aasta kevadel saavad kasutajad uutele  pindadele kolida,“ kinnitas ehituse peatöövõtja AS Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben.

Maakri kvartali ehitustööde lõpptähtaeg on 2018. aasta kevad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785