Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrimaterjalide hulgimüüjad võivad saada uue turuliidri

Autor: Andras Kralla
Maailma suurim elektrimaterjalide ja energialahenduste müügiga tegelev kontsern Rexel Group müüb oma tegevuse Balti riikides Würth Group´ile. Tehingu tulemusena ühinevad augustikuuks Elektroskandia Baltics OÜ ja Talger-Elektrotehnika OÜ, loodavast ettevõttest loodetakse kujunevat turuliider nii Eestis kui Balti riikides.

Elektroskandia Baltics OÜ  kuulus seni Rexel Groupile, Eesti turul tegutsev Talger-Elektrotehnika OÜ Würth Group'ile. Lisaks omab Würth Group Läti firmat Baltijas Elektro Sabiedrība SIA ning Leedu turul juhtivat ettevõtet Elektrobalt UAB. 

Ühinemisega tugevdab Würth Group oluliselt positsiooni Eesti turul. Konsolideeritud ettevõtete käibemahuks prognoositakse ligi 25 miljonit eurot, teatasid ettevõtted.

„Elektroskandia Baltics on ammu otsinud endale strateegilist partnerit Eesti turul, kellega koos areneda ning meil on hea meel, et saame edasi liikuda koos Talger Elektrotehnikaga. Väga konkurentsitihedal turul on oluline operatiivsus, tugifunktsioonide efektiivsus, suurem ja aktiivsem müügijõud ning arvestatav ostujõud tarnijate silmis. Meie mõjuvõim uue omaniku käe all on kindlasti samaväärne senisega, kuna ka Würth Group omab Euroopa tootjatega koostöölepinguid,“ sõnas Elektroskandia Baltics OÜ juhatuse esimees Timo Raimla pressiteates.

Pärast ühinemist jäävad alles Talger-Elektrotehnika OÜ ning Elektroskandia Baltics OÜ esindatus Tallinnas, Tartus, Pärnus ning Jõhvis. Ühinemisprotsessi käigus liidetakse Talger-Elektrotehnika OÜ ning Elektroskandia Baltics OÜ müügiesindused ning avatakse uus müügiesindus Elektroskandia Baltics OÜ Tallinna kesklaos. „Nii Elektroskandia Baltics kui ka Talger-Elektrotehnika tagavad kõikide sõlmitud lepingute jätkumise ning täidavad endiselt sama efektiivselt omapoolseid kohustusi,“l kinnitasTalger-Elektrotehnika OÜ juhatuse liige Margo Väinsar.Ühinemisläbirääkimiste lõppedes tulevad ettevõtted turule uue kaubamärgi all. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785