Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Somelar: Päevaleht nõudis konfidentsiaalseid andmeid

Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Urmas Somelar
Foto: Raul Mee
Eelmisel nädalal süüdistas avalik meedia Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) rahulolu uuringu andmete varjamises. RKASe juhi Urmas Somelari sõnul soovis Päevaleht neilt andmeid, mis olid konfidentsiaalsed.

Somelari sõnul ei soovinud Päevaleht tutvuda uuringu tulemustega, vaid soovis uuringu andmeid. “Kui kõigile uuringus vastajatele oli lubatud konfidentsiaalsus, siis me ei saa seda usaldust rikkuda,” rääkis Somelar Postimehe stuudis avalikul intervjuul.

Somelari sõnul oli uuringu puhul oluline, et esitataks andmeid nii nagu need tegelikkuses on. Ettevõtte jaoks oli eesmärk saada võimalikult täpseid ja pädevaid probleemkirjeldusi, millest õppida ning tulevikus paremat teenust osutada.

RKAS on Somelari sõnul ikkagi äriettevõte, mille olemuses on ka ärisaladusi. “Me ei taha ju kõiki ärisaladusi konkurentidele avaldada. Äriettevõte on ikkagi äriettevõte.”

Somelari hinnangul on meedia uuringu tulemusi moonutanud, sest isegi kui esines rahulolematust, ütleb uuring, et üldine rahulolu on tõusnud. Kui on midagi halvasti läinud, siis on RKAS ka seda öelnud. “Oleme alati öelnud, mis on halvasti läinud ning oleme selle ka ringi teinud. Teenused, mida pole saadud, pole ka nende kohta arveid esitatud,” rääkis Somelar.

Kui riigiettevõttele on ette heidetud kulude kasvu, siis Somelari sõnul tuleb seda vaadata, millest kulu koosneb. Langenud on halduskulud, kui kasvanud on teenuste hinnad, mille sisendhind on suurenenud.

“Rigi Kinnisvara kolm suuremat eesmärki on tsentraliseerimine, optimeerimine ja investeerimine. Optimeerimine tähendab seda, et hakkama saadaks võimalikult optimaalsete pindadega. Nii investeerimine kui ka optimeerimine võib tuua kaasa kulude kasvu. Me tekitame ja loome parema töökeskkonna, mis ongi kallim, aga parem kui vana ja amortiseerunud hoone. Kogukulu ruutmeetri kohta on suurenenud, ent vähenenud on halduskulu,” kirjeldas Somelar.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785