Somelar: Päevaleht nõudis konfidentsiaalseid andmeid

Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Urmas Somelar  Foto: Raul Mee

Eelmisel nädalal süüdistas avalik meedia Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) rahulolu uuringu andmete varjamises. RKASe juhi Urmas Somelari sõnul soovis Päevaleht neilt andmeid, mis olid konfidentsiaalsed.

Somelari sõnul ei soovinud Päevaleht tutvuda uuringu tulemustega, vaid soovis uuringu andmeid. “Kui kõigile uuringus vastajatele oli lubatud konfidentsiaalsus, siis me ei saa seda usaldust rikkuda,” rääkis Somelar Postimehe stuudis avalikul intervjuul.

Somelari sõnul oli uuringu puhul oluline, et esitataks andmeid nii nagu need tegelikkuses on. Ettevõtte jaoks oli eesmärk saada võimalikult täpseid ja pädevaid probleemkirjeldusi, millest õppida ning tulevikus paremat teenust osutada.

RKAS on Somelari sõnul ikkagi äriettevõte, mille olemuses on ka ärisaladusi. “Me ei taha ju kõiki ärisaladusi konkurentidele avaldada. Äriettevõte on ikkagi äriettevõte.”

Somelari hinnangul on meedia uuringu tulemusi moonutanud, sest isegi kui esines rahulolematust, ütleb uuring, et üldine rahulolu on tõusnud. Kui on midagi halvasti läinud, siis on RKAS ka seda öelnud. “Oleme alati öelnud, mis on halvasti läinud ning oleme selle ka ringi teinud. Teenused, mida pole saadud, pole ka nende kohta arveid esitatud,” rääkis Somelar.

Kui riigiettevõttele on ette heidetud kulude kasvu, siis Somelari sõnul tuleb seda vaadata, millest kulu koosneb. Langenud on halduskulud, kui kasvanud on teenuste hinnad, mille sisendhind on suurenenud.

“Rigi Kinnisvara kolm suuremat eesmärki on tsentraliseerimine, optimeerimine ja investeerimine. Optimeerimine tähendab seda, et hakkama saadaks võimalikult optimaalsete pindadega. Nii investeerimine kui ka optimeerimine võib tuua kaasa kulude kasvu. Me tekitame ja loome parema töökeskkonna, mis ongi kallim, aga parem kui vana ja amortiseerunud hoone. Kogukulu ruutmeetri kohta on suurenenud, ent vähenenud on halduskulu,” kirjeldas Somelar.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785