Autor: Eva Kiisler • 20. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ehitusinseneriks kuulutati Roland Vaikmäe Merkost

Narva veepuhastusjaama sisevaade
Foto: Merko Ehitus Eesti AS
Eesti Ehitusinseneride Liidu korraldatud konkursi „Aasta ehitusinsener 2015“ võitjaks kuulutati Roland Vaikmäe AS-st Merko Ehitus Eesti. Vaikmäele tõi võidu Narva linna veepuhastusjaama mastaapne ja keerukas projekt.

„Narva veepuhastusjaam on Merko jaoks märgilise tähtsusega mitmes mõttes. Esiteks on see suurima võimsusega jaam, mida rajanud oleme, ja teiseks on tegemist Merko ühe suurima töövõtuga Narva piirkonnas,“ ütles Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben veepuhastusjaamale nurgakivi panekul.

„Ehitustehniliselt on tegemist väga keeruka objektiga. Toorvesi pumbatakse veepuhastusjaama ligi 26 kilomeetri kauguselt Mustajõelt ning vesi läbib isevoolselt kogu edasise puhastusprotsessi kuni puhta vee reservuaaridesse jõudmiseni. Hoones on vee isevoolsest liikumisest tulenevalt vajalik rajada palju erinevatel tasapindadel paiknevaid filtrite ja kanalite süsteeme , samuti seab isevoolselt voolav vesi tööde täpsusele täiendavad nõuded,“ selgitas projektijuht Roland Vaikmäe.

Lisaks veepuhastusjaamale rekonstrueeris Merko Mustajõe veehaarde. Uue veepuhastusjaama jõudlus on kuni 20 500 m3/d. Seal on kasutusel tehnoloogia, mis võimaldab tagada narvalastele joogikõlbliku Eesti ja Euroopa standarditele vastava joogivee. 

Võitja sõidab väliskonverentsile

Eesti Ehitusinseneride Liit premeerib konkursi võitjat 2016. aastal erialase väliskonverentsi või –seminari osavõtu kulude katmisega 1000 € ulatuses.

Aasta Ehitusinsneri konkursi eesmärgiks on väärtustada ehituse valdkonna insenerikutset ning tunnustada inseneritegevusega silmapaistnud isikuid. Varem on tiitli võitnud OÜ Pakrum insener-projekteerija Jaanus Somelar ja AS Merko Ehitus Eesti projektidirektor Tiit Joosti

Eesti Ehitusinseneride Liit on Eesti Vabariigi ehitusala inseneride vabatahtlik ühendus, kuhu kuulub ca 500 ehitusvaldkonna inseneri ning kollektiivliikmetena Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooni Inseneride Selts,Eesti Kütte- jaVentilatsiooniinseneride Ühendus, Eesti Geotehnika Ühing ning Eesti Veeinseneride Liit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785