Tartu Aura veekeskus ehitatakse energiasäästlikuks

Tartu Aura veekeskus
Tartu Aura veekeskus

Aura Keskuses rekonstrueeritakse sel suvel tehnosüsteemid: vahetatakse välja olemasolevad ventilatsiooniseadmed ja rajatakse heitvee soojustagastussüsteem.

"Suviste töödega soovime muuta keskuses viibimise senisest veelgi meeldivamaks kogemuseks. Külastajate jaoks on esmatähtis sisekliima paranemine, mis võimaldab end mugavamalt tunda nii ujulas, veepargis, terviseklubis, kohvikus kui ka riietusruumides. Uudsed tehnilised lahendused aitavad meil veekeskust tõhusamalt ja keskkonnasäästlikumalt majandada ning kokkuvõttes vähendada sõltuvust energiahindadest," ütles OÜ Tartu Veekeskus nõukogu esimees Raimond Tamm.

Veekeskuse ventilatsioonisüsteemi seadmed asendatakse võimsamate ja energiasäästlikumate seadmetega, mis on spetsiaalselt mõeldud ujulates ja veekeskustes kasutamiseks. Tööde tulemusena paraneb keskuses õhuvahetus, mis loob külastajatele stabiilsema ning mugavama sisekliima.

Keskusesse rajatakse suvel ka heitvee soojustagastussüsteem. Kui senini on soe vesi otse kanalisatsiooni lastud, siis uue süsteemiga võetakse heitveest välja jääksoojus, mis suunatakse taaskasutusse.

Aura Keskuse tehnosüsteemide ehituse töövõtuleping sõlmiti 9. märtsil AU Energiateenus OÜga, kelle spetsialiteediks ongi olemasolevate hoonete energiatõhususe parendamine. Tööde maksumus on kokku 1 196 880 eurot ning valmimise tähtaeg 19.08.2016.a.

„Uudne on sõlmitud lepingus töövõtjale pandud kohustus tagada viie aasta vältel pärast ehitustööde lõppu süsteemide toimimine kokkulepitud viisil, teostada hooldust ning järelseiret,“ lisas Tamm.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed