Rainer Saad • 9 märts 2016

Investor: olen Merko dividendiga väga rahul

Börs  Foto: Andres Haabu

Tallinna börsi aktiivne investor Rene Ilves ütles, et on rahul Merko Ehituse dividendiga ning ehitusfirma aktsiahinda pole praegu head uudised veel mõjutama hakanud.

„Olen Merko dividendiga väga rahul. Nii analüütikute kui ka minu ootused dividendile olid oluliselt madalamal,“ tunnistas Ilves. „Ettevõtte tulemused paranevad, tellimusraamat on tugev, toimus huvitav laienemine Norrasse ning kõige tipuks on ettevõtte juht alustanud Merko aktsiate ostmist. Kõik need head uudised aga pole Merko aktsiat grammigi mõjutanud. Ainuke ostja paistab olevat Norra riiklik naftafond,“ ütles ta.

Eelmise aasta alguses teatas Rene Ilves, et Euroopa Keskpanga rahatrükk võib aasta lõpuks Tallinna börsi 50% ülespoole vedada ja kõige suuremat kasu lõikaks sellest Merko Ehituse aktsia. Pärast kolmanda kvartali tulemusi ütles Ilves, et kvantitatiivne leevendamine ja eurorahad ei ole veel mõjuma hakanud ning nende mõju peaks saabuma järgmisel aastal.

Merko aktsionäride üldkoosolekule esitatud dividendi suurus on 0,51 eurot aktsia kohta. Rene Ilvesele kuulub ettevõtte Seitse Samuraid OÜ kaudu 62 000 Merko aktsiat. Eelmisel aastal tõusis Tallinna börs 19 protsenti, Merko Ehituse aktsia 18,77 protsenti. Eelmisel aastal oli Merko dividend 0,41 eurot aktsia kohta, millele lisandus 0,23 eurone väljamakse aktsiate arvestusliku väärtuse vähendamise kujul.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785