2. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtjad ootavad riigilt suuremat panust

Lemminkäinen Eesti AS juhatuse esimees Sven Pertensi hinnangul on ehitusturg stagneerunud
Foto: Andres Haabu
Kui riik investeeriks rohkem, aitaks see languses ehitusturu kasvule pöörata, sest erainvestoritele lootma jääda oleks naiivne, leiavad ehitusettevõtjad.

Esialgsetel andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted eelmise aastal Eestis ja välisriikides kokku 2 miljardi euro eest, mis oli 5% vähem kui 2014. aastal. Ehitusmaht vähenes teist aastat järjest.

Hooneid ehitati 1,3 miljardi ja rajatisi 732 miljoni euro eest. 2014. aastaga võrreldes vähenes hoonete ehitamine 2% ning rajatiste ehitamine kümnendiku võrra.

Kohalikku ehitusturgu mõjutas enim rajatiste ehitusmahu vähenemine. Vähem tehti ka hoonete remondi- ja rekonstrueerimistöid. Samas juba 2013. aastal elavnema hakanud hoonete uusehitus jätkas tõusutrendi ka mullu.

Neljandat aastat järjest kasvas uute eluruumide arv.

Nõudlus uute hea asukohaga kvaliteetsete elamispindade järele püsib.

Ehitusettevõtted ehitasid 2015. aasta IV kvartalis omal jõul 558 miljoni euro eest, mis oli 2014. aasta IV kvartaliga võrreldes 7% vähem. Vähenes nii hoonete kui ka rajatiste ehitusmaht.

allikas: statistikaamet

PANE TÄHELE!

31. märtsil viib juhtiv ja mõjukaim inglise ehitusstrateeg Don Ward Tallinnas läbi Ehituse maailmaklassi töötoa: Kuidas lahendada probleeme ja tõsta tootlikkust ehituses?

NB! Töötuba hõlmab sünkroontõlget eesti keelde!  

Töötuba annab 5,8 täiendõppe punkti!

Don Wardi töötuba on valitud üheks viimase aja parimaks nii Inglismaal, Taanis, Rootsis, Norras kui ka Dubais ja Hiinas.

Lisainfo ja registreerimine siit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785