29. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millist efektiivsust või tootlikkust ehitajad soovivad?

Kortermaja ehitus
Foto: Andras Kralla
Igas sektoris otsivad juhid võimalusi, kuidas saavutada vähemaga rohkem. Pole saladus, et ehitussektor on oma tootlikkuse osas mitte ainult Eestis, vaid ka maailmas teistest sektoritest maas. Lihtne on öelda, et sektor on keerulise iseloomuga. Ent leidub riike, kes on võtnud eesmärgiks juhtida sektorit ka edule lähemale. Mida nad siis teisiti teevad?

1. Kas soovite siduda ehituse tarneahelat väärtuse loomisega kliendile?

2. Kas soovite arendada efektiivse koostöö kultuuri, mis aitab jõuda innovaatiliste lahendusteni ja tõsta kvaliteeti?3. Kas soovite tõsta kliendi rahulolu samaaegselt vähendades kulusid ning teha vähemaga rohkem?

Nendele küsimustele paluti vastata välismaa ettevõtetel. Enamik ettevõtteid, kes vastas nendele küsimustele jaatavalt, alustasid jõulist strateegia kujundamist tegevuste elluviimiseks. See ei puudutanud ainult suurettevõtteid vaid kõiki ehitusvaldkonna ettevõtjaid, kes osalevad ehituse tarneprotsessides. Pärast esimesi "töövõite" ning arusaamist, mis edu toob, on jätkatud strateegia arendamist ettevõtjate endi poolt ehitussektori üleselt.

Mis on olnud edu taga? Edu on toonud just strateegias kirjeldatud tegevuste viimine võimalikult nö madalale tasemele, ehk iga strateegiline otsus peegeldub ehitusplatsi tegevustes.

Kuidas siis saavutada kõrgem kvaliteet, suurem tootlikkus, kasumlikkus ja kujundada ehituse juhtimist, et jõuda vähemaga kaugemale?

Selle küsimusega võib maadelda iga ettevõte eraldi, kuid piiri taga on aru saadud, et kuna suurem efektiivsus ja koostöö on kasulik kõigile korraga, ongi lahenduste otsimisele pühendatud kogu sektoriga.

31. märtsil tuleb täpsemaid näpunäiteid jagama ning teiste riikide ehitussektorite ja –ettevõtjate kogemustest rääkima mõjukas Inglismaa ehitusstrateegia eestvedaja Don Ward, kelle ülesandeks ongi ülalmainitud küsimustele vastuste leidmine ning praktikasse rakendamine.

Don Ward viib läbi ühepäevase koolituse: "Ehituse maailmaklass: Kuidas lahendada probleeme ja tõsta tootlikkust ehituses?" Tallinnas 31. märtsil.

Koolituspäeva tõlgitakse sünkroontõlkes eesti keelde ning annab lisaks 5,8 väärtuslikku täiendõppe punkti.

Lisainfo ja registreerimine koolituspäeva kodulehelt.

Koolituspäeva eelregistreerimise soodushind kestab veel 9. märtsini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785