18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Kuuli valiti Tööandjate Keskliidu volikogu esimeheks

Foto: Veiko Tõkman
Eesti Tööandjate Keskliidu üldkoosolek valis järgmiseks kolmeks aastaks liidu juhtorgani ehk volikogu, volikogu esimeheks kinnitati ehitusettevõtja ning Oma Ehitaja nõukogu esimees Tiit Kuuli.

TIIT KUULISündinud 14. novembril 1961Haridus: lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ehituse eriala 1984. aastal

AS OMA Ehitaja asutaja ja nõukogu esimeesEesti Ehitusettevõtete Liidu juhatuse liige

Tiit Kuuli on olnud Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimees, Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse esimees, Haigekassa nõukogu liige, Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogu liige ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu liige.

Kuuli sõnul on Eesti Tööandjate Keskliit mõjukaim ettevõtjaid esindav organisatsioon, mida iseloomustab keskendumine suurele pildile – Eesti majanduse konkurentsivõime parandamisele ja inimeste heaolu kasvatamisele.

„Eesti arengu aluseks ja Eesti inimese heaolu võtmeks on erasektori tööandjad, kes tasuvad tööjõu- jt maksudena üle 80 protsendi kogu riigi maksutulust,“ ütles Kuuli.

„Kui läheb hästi ettevõtetel, läheb hästi ka majandusel tervikuna ja just seetõttu tuleb iga poliitilise otsuse juures tõsiselt kaaluda selle mõju meie ettevõtete konkurentsivõimele. Teiseks pean kriitiliselt oluliseks, et avalikus diskussioonis räägitaks probleemidest avatult ja õigete terminitega, täna on see Eestis paraku tihti probleemiks. Tööandjad on silma paistnud ühiskonnas mitmete suurte debattide algatajana, nagu riigireform, haridussüsteemi reformimine või vajadus välistööjõu järele, ning seda kindlasti jätkame,“ rääkis Kuuli.

Aastatel 2013-2016 Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu juhtinud ja ka uues volikogus liikmena jätkava Jüri Käo sõnul on Tiit Kuuli suurte kogemuste ja sotsiaalse närviga ettevõtja.

„Volikogu tegi hea valiku ja Tiit toob keskliidu juhtimisse kindlasti värskeid mõtteid,“ ütles Käo. „Tänan eelmist volikogu koosseisu pühendumise ja tehtud suure töö eest.“

Eesti Tööandjate Keskliidu juhtorgan on üldkoosolekul kolmeks aastaks valitav laiapõhjaline volikogu, mis koosneb 15 erialaliidu ja 15 ettevõtte esindajatest. Volikogu koguneb kord kuus.

Täna ametisse asunud volikogu liikmed on:

Tiit Kuuli (Eesti Ehitusettevõtjate Liit) - volikogu esimees

Priit Sarapuu (Eesti Turvaettevõtete Liit),Mati Polli (Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit),Toivo Ninnas (Eesti Laevaomanike Liit),Kai Realo (Eesti Kaupmeeste Liit),Einar Vallbaum (Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon),Veljo Ipits (Eesti Toiduainetööstuse Liit),Meelis Einstein (Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit),Meelis Virkebau (Eesti Rõiva- ja Tekstiililiit),Anneli Heinsoo (Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit),Taavi Veskimägi (Eesti Kaitsetööstuse Liit),Viktor Palmet (Eesti Sadamate Liit),Verni Loodmaa (Eesti Hotellide ja Restoranide Liit),Tõnis Rüütel (Eesti Hasartmängude Korraldajate Liit),Urmas Siigur (Eesti Haiglate Liit), Jaan Puusaag (Krimelte OÜ),Tiit Vähi (Silmet Grupp AS),Mark Berman (BLRT Grupp AS),Margus Kastein (Saku Õlletehase AS),Tea Varrak (Tallinna Tehnikaülikool),Volli Kalm (Tartu Ülikool),Heiti Hääl (Alexela Group OÜ),Vahur Roosaar (Wendre AS),Jüri Käo (Tallinna Kaubamaja Grupp AS),Hando Sutter (Eesti Energia AS),Bo Roger Vihlem Henriksson (ABB AS),Valdo Kalm (Tallinna Sadam AS),Enn Veskimägi (Standard AS),Ago Soomre (Haapsalu Uksetehase AS),Priit Perens (Swedbank AS).

Eesti Tööandjate Keskliitu kuuluvad peamised majandusharuliidud ja paljud Eesti suurettevõtted. Kokku esindab keskliit otse ja läbi haruliitude üle 1500 ettevõtte, mis on tööandjaks enam kui 145 000 töötajale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785