24. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab 9 miljoni eest koolimaja

Foto: Raul Mee
Nordecon AS ja Rae vallavalitsus sõlmisid töövõtulepingu Järveküla kooli projekteerimis- ja ehitustööde teostamiseks.

Tööde hind on 8,88 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Peetri alevikku kerkiva koolihoone brutopindala on 14 798 ruutmeetrit. Ehitustööde käigus rajatakse kolmest omavahel ühendatud osast koosnev koolihoone, ujula ja spordirajatised. Projekteerimis- ja ehitustööde kestuseks on planeeritud 11 kuud.

„Iga märkimisväärse töömahuga hankevõit teeb ehitajale heameelt, kuna ehitusturul on konkurents praegu tihe – seda kinnitas ka Järveküla kooli ehitushuviliste arvukus,“ märkis Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur pressiteate vahendusel. „Liiatigi pole ühiskondlike hoonete valdkonnas tellijate arv suur, pigem vastupidi. Täiesti uue koolimaja ehitamine on Eestis hetkel aga hoopiski haruldane nähtus, kui arvestada siinsel haridusmaastikul toimuvad protsesse. Seetõttu tahaks tunnustada ka omavalitsust, kel on soovi ja võimekust sellist sammu astuda.“Rae valla abivallavanem Madis Sarik ütles, et Rae valla kõige uuem kool hakkab sarnanema põhjamaadele omase õppeasutusega – seda nii ehitusstiililt kui ka ruumide liigenduselt. „Hoone saab olema multifunktsionaalne, mis tähendab, et see ehitatakse nii kvaliteetse õppetegevuse jaoks kui ka ümberkaudsete inimeste sportimise ja vaba aja sisustamiseks. Koolis on ruumi kolmele paralleelklassile, õpilased ja koolipersonal saavad enda käsutusse igati kaasaegse ja kõigile vajadustele vastava koolikeskkonna. Hoonekompleksi kolmandale korrusele saab ruumid ka Rae Huvialakool,“ lisas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785