Need puitehitised konkureerivad aasta parima tiitlile

Eramu Lõuna-Eestis
Eramu Lõuna-Eestis

Tänavu esitati aasta puitehitise võistlusele rekordarv kandidaate, mille seast valis þürii välja nominendid. Puitehitise võistluse projektijuht Anni Martini sõnul sõelus þürii välja iga kategooria kriteeriumitele kõige paremini vastavad objektid.

“Þüriil oli väga keeruline valikuid teha – võistlusele esitatud hooned on kõrgetasemelised, kuid funktsioonilt ja mahult väga erinevad. Kui varasematel aastatel on aasta puitehitise võistlusel domineerinud elamuehitusega seotud ehitised ja väikevormid, siis sel aastal on üle poolte esitatud objektidest avalikud ja pigem ettevõtlusega seotud hooned,” märkis Martin.

“55st võistlusele esitatud hoonest valis þürii välja 25 nominenti kokku viies kategoorias, mille puhul on puidu kasutamine konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses toimunud parimal võimalikul viisil arhitektuurses, tehnilises ja ehituslikus mõttes,” rääkis ta.

„Aasta Puitehitis 2015“ võistluse tulemused kuulutatakse välja 25. novembril Nordea kontserdimajas toimuval rahvusvahelisel puitarthitektuuri konverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”. Aasta puitehitise valimist korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit. Peaauhinna ning traditsiooni tõlgendamise eriauhinda rahastab Eesti Kultuurkapital, vineeri eriauhinda UPM-Kymmene Otepää, liimpuidu eriauhinda Arcwood ja fassaadiauhinda Raitwood.

Aasta puitehitise þüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning 2014. aasta puitehitise võistluse peaauhinna võitja.

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed