12. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Need puitehitised konkureerivad aasta parima tiitlile

Autor: Martin Siplane
Tänavu esitati aasta puitehitise võistlusele rekordarv kandidaate, mille seast valis žürii välja nominendid. Puitehitise võistluse projektijuht Anni Martini sõnul sõelus žürii välja iga kategooria kriteeriumitele kõige paremini vastavad objektid.

“Žüriil oli väga keeruline valikuid teha – võistlusele esitatud hooned on kõrgetasemelised, kuid funktsioonilt ja mahult väga erinevad. Kui varasematel aastatel on aasta puitehitise võistlusel domineerinud elamuehitusega seotud ehitised ja väikevormid, siis sel aastal on üle poolte esitatud objektidest avalikud ja pigem ettevõtlusega seotud hooned,” märkis Martin.

“55st võistlusele esitatud hoonest valis žürii välja 25 nominenti kokku viies kategoorias, mille puhul on puidu kasutamine konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses toimunud parimal võimalikul viisil arhitektuurses, tehnilises ja ehituslikus mõttes,” rääkis ta.

„Aasta Puitehitis 2015“ võistluse tulemused kuulutatakse välja 25. novembril Nordea kontserdimajas toimuval rahvusvahelisel puitarthitektuuri konverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”. Aasta puitehitise valimist korraldab Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit. Peaauhinna ning traditsiooni tõlgendamise eriauhinda rahastab Eesti Kultuurkapital, vineeri eriauhinda UPM-Kymmene Otepää, liimpuidu eriauhinda Arcwood ja fassaadiauhinda Raitwood.

Aasta puitehitise žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning 2014. aasta puitehitise võistluse peaauhinna võitja.

Lemeksi peakontor Tartus, Eero Endjärv / Arhitekt11 OÜ
Autor: Martin Siplane
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785