Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 22. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäev sõlmis arendajaga lepingu uuele kontoripinnale

Äripäev kuulutas esimesel poolaastal välja konkursi uue pinna leidmiseks. Suvi läbi kestnud konkursi tulemusel on sobiv koht leitud ning värske leping sai allkirjad. Ehitusuudised.ee uuris, miks tehti just selline valik.

Äripäev sõlmis lepingu uuele kontoripinnale arendajaga Lutheri Ärimaja OÜ, keda esinab Uko Paasik. Uude kontorisse, mis asub aadressil Vana-Lõuna 39, plaanitakse kolida 2017. aasta juunis. Äripäeva kontori sisekujunduse loob arhitektuuribüroo Arhitect 11.

Ehitusuudiste küsimustele uue pinna konkursi kohta vastas Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverk.

Mis olid kolm peamist argumenti uue büroopinna valikul?

Äripäeva algatas uue büroo valikprotsessi kuna üürileping senises asukohas jõuab pooleteise aasta pärast lõpuni ja oli õige hetk uurida, mida turul pakkumas ollakse. Uue büroo valikul oli lisaks konkurentsivõimelisele hinnale, valiku peamisteks mõjutajateks uue hoone asukoht ja pakutava projekti olemus. Ühe olulise valikukriteeriumina seadsime tingimuseks, et ühe korruse netopind peab olema vähemalt 1000 ruutmeetrit.

Mis jäi vanal hoonel ja teistel pakkumuse esitajatel vajaka?

Meile tehti kokku 22 pakkumist ja lisaks siis võimalus olemasoleval pinnal jätkata. Valik oli üsna kompleksne ja nn viimases voorus oli mitu head varianti.

Kindlasti oli siin tegemist ühe variandi võiduga, mitte teiste kaotusega.

Mis on uuel majal erilist ja miks tehti just selline valik?

Vana-Lõuna tänava Lutheri tehase masinasaal on arhitektuurselt ainulaadne. Seal on ühel tasapinnal kokku 3700 ruutmeetrit pinda ja lagi ulatub kõrgemas osas põrandast 12 meetri kõrgusele. Selline pind lubab luua büroo, mis hakkab Äripäeva laadsele organisatsioonile ise-enesest kaasa töötama. Äripäev on avatud organisatsioon, seda nii sisse kui välja. Meie kontor on aasta-aastalt muutunud ka arhitektuurselt lahenduselt üha avatumaks. Uuel pinnal saame astuda veel sammu edasi ja luua nn tegevuspõhisese kontori.

Millised olid valiku kriteeriumid peale hinna? Miks just need?

Valikukriteeriume oli erinevaid. Oli niinnimetatud eeldus tüüpi kriteeriume, mis pidid igal juhul täidetud olema. Näiteks parkimiskohad kinnistul või hoone energiaklassi tase. Lisaks hinnale oli lõpuks otsustav kriteerium pakutava hoone olemus. Lõppvalikus oli paar väga võrdset pakkumist ja otsustavaks sai Lutheri masinasaali unikaalsus.

Millal kolib Äripäev uude majja?

Tahame jõuda kolimiseni juunis 2017.

Millal algab uue maja renoveerimine?

Usun, et täpset päeva ei tea praegu veel keegi. Arendajal seisab esmalt ees hulk paberitööd. Aasta pärast võiks ehitustööd küll juba käia.

Mis on investeeringu maksumus?

Seda teab täpsemalt arendaja, Äripäev saab olema uues hoones siiski vaid rentnik.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785