Autor: Ketlin Rauk • 21. august 2015

Arvete ost päästab ehitaja rahalistest raskustest

Ehitussektoris on alltöövõtjad ning väiksemad ettevõtted tihti probleemi ees, kust saada käibevahendeid, et osta materjale ja projektidega edasi minna. Arvete laekumise ootamisele võib lõpu teha arvete ostu või faktooringuteenuse kasutamine.

Idea Groupi konsultandi Sander Sõõrumaa sõnul kasutatakse ehitussektoris faktooringu või arvete ostu võimalust mitmel põhjusel. Esiteks võib tema hinnangul esile tuua likviidsuse vajaduse. “Kuna ehitus on valdkond, mille puhul on uute materjalide soetamine eelduseks, et tööga saaks edasi minna, siis just materjalide ning projekti jätkamise põhjusel soovitakse ostjalt raha kiiremini kätte saada,” märgib ta.

Milles aga seisneb arvete ostu ja faktooringu erinevus, loe edasi Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688