24. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Folgiprügist saab ehitusmaterjal

Plastjäätmete kogumine Viljandis.
Foto: Rexest Grupp
Viljandi pärimusmuusika festivali raames on sel aastal üles seatud 40 spetsiaalset prügikasti plastiktopsidele. Tänavu kogutavast plastikjäätmest valmistab OÜ Rexest Grupp Viljandi linnale liivakastid.

"Eelmisel aastal kogusime 15 prügikastiga umbes 300 kilogrammi plastikjäätmeid. Sellest sai valmistatud 10 lillekasti, mis kingiti Viljandi linnale. Need paigutati Arkaadia aeda, kuhu iga linnakodanik saab neid uudistama minna. Eelmise aasta katse-eksitusmeetodi tagajärjel oleme teinud parandusi selle aasta prügikastidele. Tegime ägedama disaini – kolmnurksed prügikastid, millel peal on topsikujulised augud viitamaks, millist prügi sinna visata võib. Üritame muuta oma plasttaara äraandmise võimalikult lihtsaks ja mugavaks, see on prügi sorteerimises oluline komponent. Prügikastid on sellel aastal silmapaistvamad ja neid leidub üle kahe korra rohkem,“ lausus PlastRexi turundusjuht Egon Eiche. “Viljandiga koostöö on viinud meid kokku ka teiste festivalidega. Lisaks folgile on meie prügikastid püsti ka Intsikurmu muusikafestivalil Põlvas ja augusti keskel toimuval Arvamusfestivalil. Usume, et järgmine aasta oleme veel võimsamalt väljas oma plastiku kogumise kampaaniatega.“ sõnas Eiche. 

Kogutakse tonn plastikjäätmeid

“Meie eesmärgiks on sellel aastal 300kg asemel koguda kokku festivalidelt üle 1000kg plastikjäädet,“ lausus ettevõtte juhatuse liige Aarne Saareväli. 

Rexest Grupi valmistatav PlastRex on kuumtöötluse läbinud toiduainetööstuse plastikpakend, mis on täielikult toksiliste ainete vaba. Olles valmistatud kaheetapilises tootmisprotsessis koduse majapidamise plastikjäätmetest, on see keskkonnasõbralik, aidates vähendada saastavate jäätmete hulka ja andes neile optimaalseima kasutusala.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785