24 juuli 2015

Folgiprügist saab ehitusmaterjal

Plastjäätmete kogumine Viljandis.   Foto: Rexest Grupp

Viljandi pärimusmuusika festivali raames on sel aastal üles seatud 40 spetsiaalset prügikasti plastiktopsidele. Tänavu kogutavast plastikjäätmest valmistab OÜ Rexest Grupp Viljandi linnale liivakastid.

"Eelmisel aastal kogusime 15 prügikastiga umbes 300 kilogrammi plastikjäätmeid. Sellest sai valmistatud 10 lillekasti, mis kingiti Viljandi linnale. Need paigutati Arkaadia aeda, kuhu iga linnakodanik saab neid uudistama minna. Eelmise aasta katse-eksitusmeetodi tagajärjel oleme teinud parandusi selle aasta prügikastidele. Tegime ägedama disaini – kolmnurksed prügikastid, millel peal on topsikujulised augud viitamaks, millist prügi sinna visata võib. Üritame muuta oma plasttaara äraandmise võimalikult lihtsaks ja mugavaks, see on prügi sorteerimises oluline komponent. Prügikastid on sellel aastal silmapaistvamad ja neid leidub üle kahe korra rohkem,“ lausus PlastRexi turundusjuht Egon Eiche. “Viljandiga koostöö on viinud meid kokku ka teiste festivalidega. Lisaks folgile on meie prügikastid püsti ka Intsikurmu muusikafestivalil Põlvas ja augusti keskel toimuval Arvamusfestivalil. Usume, et järgmine aasta oleme veel võimsamalt väljas oma plastiku kogumise kampaaniatega.“ sõnas Eiche. 

Kogutakse tonn plastikjäätmeid

“Meie eesmärgiks on sellel aastal 300kg asemel koguda kokku festivalidelt üle 1000kg plastikjäädet,“ lausus ettevõtte juhatuse liige Aarne Saareväli. 

Rexest Grupi valmistatav PlastRex on kuumtöötluse läbinud toiduainetööstuse plastikpakend, mis on täielikult toksiliste ainete vaba. Olles valmistatud kaheetapilises tootmisprotsessis koduse majapidamise plastikjäätmetest, on see keskkonnasõbralik, aidates vähendada saastavate jäätmete hulka ja andes neile optimaalseima kasutusala.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785