TTÜ avab rahvusvahelise Euroopa arhitektuuri magistriõppe

Tallinna Tehnikaülikool  Foto: Raul Mee

Tallinna Tehnikaülikooli arhitektuuri- ja urbanistikainstituut avab 2015. aasta septembris uue kaheaastase inglisekeelse arhitektuuri magistriõppekava „Euroopa arhitektuur“, mille üliõpilased läbivad õppetöö Euroopa kuues ülikoolis: Tallinna Tehnikaülikoolis Eestis, Lissaboni ülikoolis Portugalis, Haifa disainiülikoolis Israelis, Berlin-Dessau ülikoolis Saksamaal, Innsbrucki ülikoolis Austrias ja Ljubljana ülikoolis Sloveenias.

Rahvusvaheline arhitektuuri magistriõppe kava „Euroopa arhitektuur“ on üles ehitatud lähtuvalt väljakutsetest ja probleemidest, millele tänapäeva Euroopa arhitektilt lahendusi oodatakse.

Õppekava põhineb projektipõhisel õppel, tudengid koostavad kahe aasta jooksul kaheksa suuremahulist linnaehituslikku ja arhitektuurset projekti ning kolm uurimustööd. Viimane semester on planeeritud lõputöö kirjutamisele.

Arhitekt ning TTÜ arhitektuuri- ja urbanistikainstituudi direktor prof Irina Raud kinnitab, et üliõpilased õpivad Eesti, Portugali, Israeli, Saksa, Austria ja Sloveenia tuntud arhitektide juhendamisel, kuid õpeprotsessi kaasatakse ka Hispaania ja Soome arhitekte.

„Näiteks tehakse õppekava realiseerimisel tihedat koostööd ülemaailmselt tuntud Aalto Keskusega Soomes, Bauhausi arhitektuurikeskusega Dessaus ning arhitektuuri teadusliku uurimise võrgustikuga Reiseuni_Lab Saksamaal,“ rääkis professor Irina Raud.

Magistrikursuse edukalt läbinud saavad topeltdiplomi: TTÜ-st Euroopa arhitektuuri tehnikateaduste magistri ja Lissaboni ülikoolist arhitektuurimagistri diplomi.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785