Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ avab rahvusvahelise Euroopa arhitektuuri magistriõppe

Tallinna Tehnikaülikool
Foto: Raul Mee
Tallinna Tehnikaülikooli arhitektuuri- ja urbanistikainstituut avab 2015. aasta septembris uue kaheaastase inglisekeelse arhitektuuri magistriõppekava „Euroopa arhitektuur“, mille üliõpilased läbivad õppetöö Euroopa kuues ülikoolis: Tallinna Tehnikaülikoolis Eestis, Lissaboni ülikoolis Portugalis, Haifa disainiülikoolis Israelis, Berlin-Dessau ülikoolis Saksamaal, Innsbrucki ülikoolis Austrias ja Ljubljana ülikoolis Sloveenias.

Rahvusvaheline arhitektuuri magistriõppe kava „Euroopa arhitektuur“ on üles ehitatud lähtuvalt väljakutsetest ja probleemidest, millele tänapäeva Euroopa arhitektilt lahendusi oodatakse.

Õppekava põhineb projektipõhisel õppel, tudengid koostavad kahe aasta jooksul kaheksa suuremahulist linnaehituslikku ja arhitektuurset projekti ning kolm uurimustööd. Viimane semester on planeeritud lõputöö kirjutamisele.

Arhitekt ning TTÜ arhitektuuri- ja urbanistikainstituudi direktor prof Irina Raud kinnitab, et üliõpilased õpivad Eesti, Portugali, Israeli, Saksa, Austria ja Sloveenia tuntud arhitektide juhendamisel, kuid õpeprotsessi kaasatakse ka Hispaania ja Soome arhitekte.

„Näiteks tehakse õppekava realiseerimisel tihedat koostööd ülemaailmselt tuntud Aalto Keskusega Soomes, Bauhausi arhitektuurikeskusega Dessaus ning arhitektuuri teadusliku uurimise võrgustikuga Reiseuni_Lab Saksamaal,“ rääkis professor Irina Raud.

Magistrikursuse edukalt läbinud saavad topeltdiplomi: TTÜ-st Euroopa arhitektuuri tehnikateaduste magistri ja Lissaboni ülikoolist arhitektuurimagistri diplomi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785