18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet: Eesti Teed tuleks erastada

Foto: Andres Haabu
Maanteeameti juht Aivo Adamson oli Teedeklastri konverentsil "Tee, anna tööd" arvamusel, et riigile kuuliv taristuettevõteAS Eesti Teed tuleks esimesel võimalusel erastada.

«Eesti Teed tuleb kiiresti erastada, sest see pole praegu terve konkurents," märkis Adamson. Adamsoni sõnul teab maanteeamet väga hästi hästi hooldustööde hindasid.

«Usun, et see ettevõte tuleks kiiresti ära erastada. Riik peaks selle ettevõtte andma erakätesse ja kokkuvõttes säästaks sellega raha,» ütles Eesti Asfaldiliidu ja Lemminkäinen Eesti ASi juhatuse esimees Sven Pertens. 

Kui palju peaks riik omama äriühinguid, on korduvalt käsitlenud ka Riigikontroll. Riigikontrolli tulemusauditi peakontrolöri Tarmo Olgo hinnangul on teehooldused on toimunud juba vast kümmekond aastat ja selle ajaga peaks see selge olema küll, et mis tee maksab ja kas hinnad on õiged.

AS Eesti Teede vastutupiirkonda kuuluvad riigimaanteid Lääne-Virumaa, Võru, Pärnu, Tartu ja Saare maakonnas. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785