RKAS kuulutas välja uue vangla ehituse ettevalmistustööde hanke

Tallinna vangla eskiis
Tallinna vangla eskiis

Eeltööd hõlmavad tulevase vangla kinnistul asuva olemasoleva kuivenduskraavi puhastustöid ja uue kuivenduskraavi rajamist, sealhulgas olemasolevate truupide korrastamist ja uute truupide ehitamist, nõlvade kindlustamist ja haljastustööd. Uue Tallinna vangla ehituse ettevalmistustööde pakkumusi oodatakse kuni 27. märtsini.

Tööde hulka kuuluvad veel  vangla ehituskrundi ja juurdepääsutee aluse maa-alalt metsa ja võsa raadamistööd. Ettevalmistustööd peavad olema lõpetatud oktoobrikuus.

 

 

Ehitushange tuleb kevadel

Vanglakompleksi ehitushange on kavas välja kuulutada tänavu kevadel ning ehitustöödega alustada tuleva aasta alguses. Kaasaegne vanglakompleks valmib senise ajakava kohaselt 2018. aasta lõpus.

Suured mahud ja kõrged nõudmised

Tallinna vangla uued hooned ehitatakse Rae valda Soodevahe külla. Vanglakompleksi rajamisel pööratakse erilist tähelepanu turvalisusele, energia- ja  keskkonnasäästlikkusele, efektiivsele ruumikasutusele ning madalatele ülalpidamiskuludele.

Tallinna vangla uued hooned plaanitakse rajada kambertüüpi vanglana. Lisaks vangla ruumidele asuvad samal territooriumil avavangla, arestimaja ning Tallinna vangla tervishoiuosakond (asub praegu Maardus). Vangla eluosakondadesse on kavandatud 512 kambrit meessoost ning 92 kambrit naissoost süüdimõistetud ja vahistatud isikute jaoks. Eluosakondades on lisaks sellele plaanitud veel 16 kartserikambrit meeskinnipeetavatele ja 4 kartserit naiskinnipeetavatele. Samuti ehitatakse välja uus väljasaatmis- ja interneerimiskeskus.

Ligi 60 000 ruutmeetri suuruse vanglakompleksi on projekteerinud AS Amhold.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed