27. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS kuulutas välja uue vangla ehituse ettevalmistustööde hanke

Autor: RKAS
Eeltööd hõlmavad tulevase vangla kinnistul asuva olemasoleva kuivenduskraavi puhastustöid ja uue kuivenduskraavi rajamist, sealhulgas olemasolevate truupide korrastamist ja uute truupide ehitamist, nõlvade kindlustamist ja haljastustööd. Uue Tallinna vangla ehituse ettevalmistustööde pakkumusi oodatakse kuni 27. märtsini.

Tööde hulka kuuluvad veel  vangla ehituskrundi ja juurdepääsutee aluse maa-alalt metsa ja võsa raadamistööd. Ettevalmistustööd peavad olema lõpetatud oktoobrikuus.

 

 

Riigihange „Uue Tallinna vangla ehituse ettevalmistustööd“ on avaldatud riiklikus riigihangete registris, hanke viitenumber on 160664. Pakkumiste esitamise aeg on 27. märts 2015, kell 13.00.

Ehitushange tuleb kevadel

Vanglakompleksi ehitushange on kavas välja kuulutada tänavu kevadel ning ehitustöödega alustada tuleva aasta alguses. Kaasaegne vanglakompleks valmib senise ajakava kohaselt 2018. aasta lõpus.

Suured mahud ja kõrged nõudmised

Tallinna vangla uued hooned ehitatakse Rae valda Soodevahe külla. Vanglakompleksi rajamisel pööratakse erilist tähelepanu turvalisusele, energia- ja  keskkonnasäästlikkusele, efektiivsele ruumikasutusele ning madalatele ülalpidamiskuludele.

Tallinna vangla uued hooned plaanitakse rajada kambertüüpi vanglana. Lisaks vangla ruumidele asuvad samal territooriumil avavangla, arestimaja ning Tallinna vangla tervishoiuosakond (asub praegu Maardus). Vangla eluosakondadesse on kavandatud 512 kambrit meessoost ning 92 kambrit naissoost süüdimõistetud ja vahistatud isikute jaoks. Eluosakondades on lisaks sellele plaanitud veel 16 kartserikambrit meeskinnipeetavatele ja 4 kartserit naiskinnipeetavatele. Samuti ehitatakse välja uus väljasaatmis- ja interneerimiskeskus.

Ligi 60 000 ruutmeetri suuruse vanglakompleksi on projekteerinud AS Amhold.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785